VIDEO. Cum arată galeriile metroului din Drumul Taberei

0
368

Metroul va ajunge în cartierul bucureștean Drumul Taberei, în cel mai rău caz, la jumătatea anului viitor, spun oficialii Metrorex. Până atunci mai sunt multe de făcut. Chiar dacă staţiile şi tunelurile sunt aproape gata, la finisaje mai este de muncă. În plus, achiziţia sistemului de siguranţă a traficului este deocamdată blocată de o contestaţie depusă la Tribunalul Bucureşti. Când va fi gata, pe noua linie de metrou vor circula trenuri vechi. Abia în două luni Metrorex speră să dea drumul licitaţiei pentru cumpărarea de trenuri noi.

Cristina Sbîrn, jurnalist Digi24: Suntem la 15 metri sub pământ, în staţia de metrou Râul Doamnei, care este în momentul de faţă cea mai puţin avansată de pe magistrala care va lega cartierul bucureştean Drumul Taberei de centrul Capitalei. Deşi lucrările la structură sunt aproape gata, mai este, însă, mult de lucru la finisaje. Stadiul actual este undeva la 3%.

„Acest lucru nu trebuie să vă sperie, pentru că ritmul de lucru este corespunzător astfel încât spre sfârşitul anului, respectiv octombrie-noiembrie, să închidem şi această staţie din punct de vedere al finisajelor şi al căii de rulare”, spune Constantin Mustățea, directorul de investiții de la Metrorex.

Eroilor şi Academia Militară sunt alte două staţii unde muncitorii mai au serios de muncă la amenajarea lor. Stadiul finisajelor este la 40, respectiv 20%.

Alte staţii par că aşteaptă doar instalarea porţilor de acces. Staţia Orizont este una dintre ele.

Deocamdată, prin tunelurile Magistralei 5 de metrou circulă doar utilaje, care cară şine de cale ferată ce trebuie instalate.

 

https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/video-cum-arata-galeriile-metroului-din-drumul-taberei-878693

Lasă un răspuns