Vestea proastă este că locuitorii din Drumul Taberei mai au de aşteptat pentru metrou

0
265

Vestea proastă este că locuitorii din Drumul Taberei mai au de aşteptat: nicio şansă ca acest tronson să fie gata înainte de finalul anului viitor. Între timp, se fac planuri pentru cumpărarea a 26 de trenuri noi.
mai mult la :  www.DrumulTaberei.net

Marin Aldea, director general al Metrorex: „La începutul anului lucrările erau într-un stadiu destul de lent. Volumul de activitate a crescut de 8 ori. Se lucrează intens la interioare.”

Ca să mai îndulcească vestea, le promite, totuşi locuitorilor din zonă că vor fi ridicate restricţiile de circulaţie de la suprafaţă. Se va circula pe toate benzile în zona parcului Drumul Taberei şi în zona depoului de la Valea Ialomiţei, şi asta chiar din decembrie.

În plus, şefii Metrorex să repornească licitaţia de achiziţie de trenuri, după ce licitaţia anterioară a intrat în vizorul DNA. Dacă până la finalul lui 2017 nu vor sosi noile trenuri, pe relaţia Drumul Taberei – Eroilor vor circula garniturile Bombardier cumpărate în perioada 1999 – 2008.


Marin Aldea, director general al Metrorex: „Acuma practic avem nevoie de 26 de trenuri care să circule pe zona Eroilor-Drumul Taberei, pe tronsonul pe care vrem să-l punem în funcţiune la finele anului viitor, şi pe zona pe care urmează să o începem Eroilor-Iancului. Valoarea estimativă este de circa 150 de milioane de euro.”

mai mult la :  http://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/metrorex-vrea-sa-cumpere-26-de-trenuri-noi-602050

Lasă un răspuns