Val de migranti în Sectorul 6. Sirienii sînt transportati pîna la Plaza Mall sau AFI Mall din Drumul Taberei

1
435

Situație fără precedent în România! Inițiativa Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de scădere a stării de alertă la granițele României de la nivelul 2 la nivelul 1 a făcut ca refugiații sirieni si irakieni să se reorienteze spre România.

„Urmarea reducerii starii de alerta se vede deja cu ochiul liber, nu pe micile localitati din preajma frontierelor, ci in plin Centrul Capitalei, unde grupuri tot mai mari de sirieni si irakieni sunt observate in Sectorul 6, bantuind intre Plaza Mall si intrarea in Palatul Cotroceni dinspre statuia Leu. (…) Si uite cum ne-am trezit cu scaderea nivelului starii de alerta de la 2 la 1, singura motivatie neluand in calcule si semnalele mai mult decat ingrijoratoare ale rapoartelor informative din partea serviciilor secrete, ci doar latura financiara. Ce-i drept, pentru a compensa intr-un fel scaderea vigilentei la frontierele tarii, s-a mizat pe faptul ca s-a dat drumul la un proiect de patrulare comuna cu politistii sarbi. Si, gata, problema a fost considerata ca si rezolvata la granita cu Serbia, plus ca s-a putut raporta astel depasirea planului cincinal la realizarea unor economii pe care, in fond, nu le-a cerut nimeni!”, scrie Cătălin Tache în Național.

„Grupuri tot mai mari incep sa „amusineze” si asta nu in primele tabere improvizate si insalubre care deja au aparut pe langa Timisoara, ci chiar in Capitala! Pentru ca, in fata unor autoritati aproape paralizate, cu unele si atat mai notabile exceptii, familii intregi de sirieni si irakieni sunt adusi noaptea in Bucuresti si lasati pe raza Sectorului 6. Iar tot mai multi dintre migranti se indreapta spre mall-ul Plaza Romania, de unde unii cer sprijinul primilor politisti vazuti in cale, in timp ce altii incep sa bantuie prin imprejurimi. Si o iau fie spre cartierul Militari, fie in jos, spre Centru, pe la intersectia de la Leu si Palatul Cotroceni. Insa ambele variante ridica mari probleme de securitate, dupa principiul „unde dai si unde crapa”.

mai mult la :  http://www.stiripesurse.ro/situa-ie-fara-precedent-in-romania-val-de-migran-i-la-poarta-lui-klaus-iohannis_1211227.html

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns