Va amintiti criza refugiatilor chilieni din anii 1970? 6 blocuri din Drumul Taberei si Militari erau pline de chilieni

0
205

ACTUALIZARE ! ? Publicam comentariul d-lui Vladimir Zuniga Duran, sosit la articolul nostru despre refugiatii chilieni relocati în Drumul Taberei în anii 1970

? Ivan Vladimir Zuniga Duran :  „Eu am fost un refugiat chilian care a trait 13 ani in Romania. Multumesc poporului román pentru autores si ospitalitatea acordada.Am invitat sa scriu si sa citesc cu o profesora romana. Am facut foarte multi prieteni in Romania. Nu am sa uit niciodata acepta minunata tara si popor. Traiasca Romania.” ?

Cum a rezolvat România problema refugiaților chilieni, coreeni și armeni (România Liberă)

În timp ce dezbaterile legate de problema refugiaților din Orient sunt în toi, tot mai puțini oameni își aduc aminte de faptul că, în trecut, România a rezolvat exemplar problema refugiaților veniți de pe alte continente. De fiecare dată, a fost vorba de câteva mii de oameni care și-au găsit în România salvarea. Cifrele sunt perfect comparabile cu cele aflate azi în dezbaterea publică.

Peste 3.000 de chilieni au ajuns în România în anii 1970, după lovitura de stat din 11 septembrie 1973. Au fost cazați în principal în București. În cartierele Militari și Drumul Taberei existau șase blocuri locuite în întregime de chilieni. Refugații din America de Sud s-au integrat ușor în societatea românească.

ziare_351

(foto : Blocurile chilienilor din Drumul Taberei reprezentau un element exotic în România comunistă)

 

http://www.rfi.ro/presa-romaneasca-81244-cum-rezolvat-romania-problema-refugiatilor-chilieni-coreeni-si-armeni-romania

 

 

Lasă un răspuns