USR cere Primăriei Capitalei să ia bani de la spectacolele în aer liber pentru realizarea unor artere care să descongestioneze traficul rutier în Sectorul 6

0
188

USR lansează un proiect pentru descongestionarea traficului rutier în Sectorul 6 al Capitalei, care să conecteze Bd. Timișoara de Prelungirea Ghencea, Bd. Ghencea de Șoseaua Alexandriei și Calea Giulești de Bd. Uverturii. Cele trei artere noi ar urma să aibă o lungime totală de 5,5 kilometri și ar costa 14,2 milioane de euro, adică mai puțin de 1% din bugetul pe doi ani al Primăriei Municipiului București, bani pe care USR propune să fie luați de la spectacolele în aer liber, pentru care s-au cheltuit în ultimii doi ani 70 de milioane de euro.

USR amintește că, potrivit unui studiu realizat de fabricantul de dispozitive de navigaţie GPS Tom Tom, bucureștenii petrec nouă zile pe an blocați în trafic. Capitala României se află pe primul loc al celor mai aglomerate oraşe din Europa şi pe locul cinci la nivel mondial. În cadrul studiului, Bucureștiul a obținut un scor de 50%, o creştere mare, de 7%, faţă de anul 2015. Clasificarea realizată cu ajutorul datelor culese de dispozitivele GPS arată că în orele de vârf este nevoie de 50 de minute în plus pentru a parcurge aceeaşi distanţă în condiţiile unui trafic fluid.

Străzile din proiectul propus de USR au fost alese pe două criterii: să fie în Sectorul 6, unul dintre cele mai aglomerate și să fie acoperite de planul de urbanism.

„Nu sunt propunerile noastre, sunt STRĂZI prevăzute și promise de ani de zile prin Planul de Urbanism Zonal al Sectorului 6, străzi pentru care nu s-au alocat fonduri niciodată”, explică USR.

mai mult la : www.g4media.ro

Lasă un răspuns