Un tânăr din România a lansat un produs unic în lume chiar la Dream în Drumul Taberei – copacul solar inteligent: wi-fi, încărcător pentru gadgeturi și mașini electrice

0
94

Primul copac solar inteligent din lume, inventat de un tânăr bucureşean de 35 de ani, este apreciat de portughezi, brazilieni şi germani.

Andrei Vaida a creat un arbore care oferă un serviciu foarte practic cetăţenilor de pe stradă care rămân fără baterie la telefonul mobil sau alte gadgeturi.

„Primul copac solar inteligent a fost testat timp de un an, în Bucureşti, faţa unui restaurant din Drumul Taberei. Este o iniţiativă care vizează facilitarea accesului la inovare şi de a promova participarea cetăţenilor. În România, în afara de cuvinte de apreciere nu am primit niciun fel de oferte. În Portugalia şi Brazilia se dezvoltă foarte bine acest proiect. Primăria din Lisabona a adoptat un copac timp de două luni, autorităţile din Braga sunt interesate de copacul inteligent solar. Copacul din oţel are ramuri, trunchi şi rădăcini. Rădăcina asigură stabilitatea infrastructurii, aici sunt amplasate bateriile şi intrările USB rezistente la apă. Trunchiul permite trecerea firelor ramurilor, în cazul panourilor fotovoltaice şi lămpi cu LED – uri. Copacul iteligent solar îl demontezi ca un lego, în 2-3 ore”, ne-a povestit tânărul bucureştean Andrei Vaida, acţionarul firmei Vtree Energy, curtat de oficialii capitalelor europene.

mai mult la :  www.capital.ro

Lasă un răspuns