Un nou protest APOLITIC pentru SALVAREA PARCULUI DRUMUL TABEREI, SÂMBĂTĂ, 4 APRILIE

0
233

Grupul civic „Salvați Parcul Drumul Taberei” organizează un nou marș de protest autorizat de Primăria Capitalei, sâmbătă, 4 aprilie 2015, începând cu ora 10:30. Organizatorii protestului au declarat prin intermediul unui comunicat de presă că marșul de protest este apolitic și i-au îndemnat pe participanții cu „implicări sau interese politice” să nu participe la marșul de protest. Locuitorii Sectorului 6 au mai protestat și pe 28 martie pentru redeschiderea Parcului Drumul Taberei, ei spun că nu vor renunța până autoritățile nu le vor aproba solicitările.

parcul2

Marșul va porni de pe trotuarul din fața Strandului Drumul Taberei, va continua pe trotuar în jurul Parcului și se va încheia la ora 12:00 în zona intrării în Parc dinspre Piața Drumul Taberei, anunță organizatorii pe pagina evenimentului creat pe Facebook pentru sâmbătă, 4 aprilie.

„Marșul este unul apolitic și se va desfășura în mod pașnic și civilizat. În conformitate  cu dispozițiile art. 2, 13, 14 și 26 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizatorii marșului le solicită persoanelor cu interese sau implicări politice să nu participe la marș, întrucât prezența lor este de natură a-i irita pe participanți și de a aduce atingere normalei desfășurări  a marșului”, arată Grupul civic „”Salvați Parcul Drumul Taberei” într-un comunicat de presă.

DESCHIDERE PARC DRUMUL TABEREI: Grupului „Salvați parcul Drumul Taberei” a anunțat următoarele solicitări imediate către Primăria Sectorului 6:

„1. Redeschiderea Parcului Drumul Taberei până la data de 10 aprilie 2015.

  1. Încetarea imediată a construcției spațiilor expoziționale amplasate pe latura nordică a Parcului și demolarea lor, întrucât au fost construite cu încălcarea legislației privind spațiile verzi.

  2. Plantarea de arbori pe terenul ocupat în prezent de spațiile expoziționale susmenționate, precum și în alte zona ale Parcului, în vederea compensării celor 162 arbori defrișați abuziv.

  3. Îndepărtarea rocilor amplasate pe marginea lacului din Parc și refacerea spațiului verde distrus prin amplasarea lor. Dotarea parcului cu mai multe bănci și locuri de joacă pentur copii, precum și desființarea gardului din beton și metal care înconjoară Parcul.

  4. Punerea la dispoziție a întregii documentații privind reamenajarea Parcului, în conformitate cu dispozițiile legislației privind liberul acces la informațiile de interes public”, se arată în comunicatul grupului „Salvați Parcul Drumul Taberei”.

CITEȘTE ȘI: PROTEST SPONTAN la Primăria Sectorului 6. Protestatarii îl caută pe primarul Mănescu. FOTO&VIDEO

PROTEST SPONTAN la Primăria Sectorului 6. Aproximativ 50 de locuitori ai Sectorului 6 au organizat miercuri, de 1 aprilie, un protest spontan la Primăria Sectorului 6 cerând să ia legătura cu primarul liberal Rareş Mănescu pe care, spun ei, nu l-au mai vazut din 2012, din timpul campaniei electorale. Aceştia îl acuză de minciună pe edil întrucât, spun protestatarii, primarul nu şi-a onorat timp de aproape trei ani promisiunile făcute înainte de alegeri.

http://www.b365.ro/un-nou-protest-apolitic-pentru-salvarea-parcului-drumul-taberei-sambata-4-aprilie_227911.html

Lasă un răspuns