Un fondul britanic investeşte 16 milioane de euro în Drumul Taberei

0
234

Compania British Romanian Investment Partenership, controlată de fondul britanic de investiţii ARDC care a fost înfiinţat de fraţii Cristian şi Liviu Mercioniu, vrea să finalizeze până în iunie 216 apartamente din cartierul Drumul Taberei, pe care intenţionează să le vândă până la finalul acestui an.

Compania mai are în plan demararea a cel puţin două proiecte rezidenţiale pe parcursul lui 2017. Circa 150 de oameni lucrează în această perioadă pe şantierul de pe Drumul Cooperativei din cartierul Drumul Taberei. Până la sfârşitul lunii februarie, muncitorii trebuie să predea la cheie 60 de apartamente, iar până la sfârşitul lunii iunie încă 156 de locuinţe. Primele familii se vor muta în luna martie, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, directorul general al ansamblului rezidenţial New Residence din sectorul 5 al Capitalei, Cristian Mercioniu.

Valoarea investiţiei în proiectul din Drumul Taberei se ridică la 10 milioane de euro. O parte din această investiţie este asigurată din resurselele fondului de investiţii ARDC creat de fraţii Mercioniu şi câţiva britanici, iar o altă parte este asigurată printr-o finanţare de la Libra Bank. Circa 20% din proiect este rezervat, iar preţurile locuinţelor pornesc de la 36.000 pentru o garsonieră şi ajung la 88.000 de euro pentru un apartament cu trei camere. “Aici a fost o oportunitate deoarece am cumpărăt terenul în 2015 la o licitaţie cu 72 de euro plus TVA pe metru pătrat. Terenul de aici are o suprafaţă de 10.000 mp. Este cel mai bun teren din zonă deoarece avem pe toate cele patru laturi străzi”, a spus Mercioniu.

mai mult la :  www.ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns