Tronsonul de metrou Drumul Taberei – Universitate, gata în 2016

0
189


Lucrările de structură la tronsonul de metrou Universitate – Drumul Taberei vor fi inaugurate în 2015, iar proiectul va fi funcţional cel mai probabil în 2016, potrivit directorului de investiţii Metrorex, Gabriel Mocanu.

"Lucrările pe acest tronson vor fi gata, la nivel de structură, în 2015. În 2016 se va pune în funcţiune cu călători. Dacă ne mişcăm mai repede şi avem şi finanţare, este posibil să deschidem circulaţia chiar din 2015", a declarat Mocanu, citat de Agerpres. Reprezentantul Metrorex a precizat că, fizic, lucrările la acest tronson sunt întârziate circa zece luni, din care doar o lună din vina constructorului, problemele fiind cauzate de mutarea utilităţilor, probleme cu exproprierile, dar şi de lipsa fondurilor, lucrările fiind aproape să fie chiar blocate.

"Sperăm şi la anul să avem cele circa 500 milioane de lei necesare lucrărilor. Din ianuarie, vor începe săpăturile cu cele două freze şi până atunci vor fi achitate şi facturile restante către constructor. Nu vă pot spune care este valoare acestora pentru că suntem în discuţii cu constructorii pentru a ajunge la o înţelegere", a explicat Gabriel Mocanu.

Noul director general Metrorex, Aurel Radu, a declarat că în 2016 va fi gata celălalt tronson al Magistralei 5, Universitate – Pantelimon, ale cărui lucrări vor începe anul viitor, iar în 2019 va fi inaugurat şi metroul către Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni, şi tronsonul Parc Bazilescu – Lac Străuleşti de pe Magistrala Gara de Nord – Lac Străuleşti.

Metroul bucureştean a aniversat, astăzi, 33 de ani de la punerea în funcţiune a primului tronson, Semănătoarea – Timpuri Noi, acesta fiind dat în folosinţă pe 19 noiembrie 1979.

http://m.jurnalul.ro/stiri/observator/tronsonul-de-metrou-drumul-taberei-universitate-gata-in-2016-vezi-cand-va-fi-terminat-metroul-catre-otopeni-629347.html

Lasă un răspuns