Tramvaiul 41 va avea alt traseu până la vară. Circulația rutieră din Drumul Taberei va fi îngreunată

0
288

Metroul uşor, aşa cum este denumit tramvaiul 41 din Capitală, va fi deviat pentru lucrările la noua magistrală de metrou. Bucureştenii nu au primit încă oficial vestea de la autorităţi sau de la companiile implicate. Oamenii se tem că noul şantier va paraliza circulaţia pentru zeci de mii de locuitori din Drumul Taberei. Considerat de bucureşteni cel mai bun mijloc de transport în comun de la suprafaţă, tramvaiul 41 va fi deviat până în vara anului viitor, pentru lucrările la Magistrala 5 de metrou.

„Traficul rutier de pe strada Braşov, împreună cu cele două linii ale tramvaiului 41 vor fi mutate, în faţa pieţei Moghioroş, cu aproximativ 7 metri. Măsurăm şi noi 7 paşi. Cam în această zonă va fi mutată toată infrastructura, şi se va îndrepta către cartierul Ghencea”, relatează Cătălin Bălan, jurnalist Digi24.

„Devierea tramvaiului 41 va fi făcută doar pe bulevardul Braşov în perioada aprilie 2018 – iulie 2019”, au precizat oficialii Metrorex.

Motivul pentru care va fi deviată circulaţia îl reprezintă construirea a două pasaje de acces la metrou, similare cu cele din staţia Crângaşi.

Cu toate acestea, Primăria Capitalei, RATB sau Metrorex nu au anunţat până acum călătorii care vor fi suporta blocajele din trafic în intersecţia de la Piaţa Moghioroş.

 

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/tramvaiul-41-va-avea-alt-traseu-pana-la-vara-circulatia-rutiera-din-drumul-taberei-va-fi-ingreunata-884635

Lasă un răspuns