Surse: Dragnea o mazileşte azi pe Firea. Mutu (cârtiță SIE ??) va fi noul şef al PSD Bucureşti

0
104
Liderul PSD Liviu Dragnea o va schimba pe Gabriela Firea de la şefia organizaţiei Bucuresti, una dintre cele mai puternice din ţară, susţin surse din PSD pentru Adevărul. Decizia a fost luată duminică, într-o întâlnire restrânsă la care au participat liderul PSD şi apropiaţii săi. Şedinţa CEx va consfinţi azi mazilirea Gabrielei Firea.

Noul şef al PSD Bucureşti va fi Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6. Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni urmând să discute activitatea ministerelor, remanierea guvernamentală, noi numiri pe funcţii în interiorul partidului, dar şi eventuale sancţiuni împotriva Gabrielei Firea, critic vehement al liderului partidului, Liviu Dragnea. Potrivit informaţiilor obţinute de Adevărul, Codrin Ştefănescu, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, va fi instalat în funcţia de secretar general al PSD, funcţie ocupată pana săptămâna trecută de Marian Neacşu, exclus din partid după ce i-a cerut demisia liderului PSD.

Fost membru PDL, Gabriel Mutu a demisionat în 2010 din partidul condus la acea vreme de Emil Boc și s-a înscris în PSD. Tocmai acesta a fost și motivul, au mai explicat sursele citate, pentru care Dragnea l-a ales pe Mutu în detrimentul lui Teodorovici pentru conducerea PSD București: actualul lider al PSD se cunoaște cu primarul Sectorului 6 de pe vremea când amândoi erau în Partidul Democrat.

Mutu a fost ales primar al Sectorului 6 în 2016, după două mandate consecutive de senator: 2008 – 2012 și 2012 – 2016. În 2009, Gabriel Mutu a urmat un curs de Siguranţă şi securitate naţională la Colegiul Național de Informații.

Citeste mai mult: adev.ro/pifdkz

Lasă un răspuns