Structura de rezistență la metroul Drumul Taberei, realizată în proproție de 70%; stația Valea Ialomiței, aproape gata

0
214

Structura de rezistență aferentă proiectului „Linia de metrou Magistrala 5: Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomiței” este realizată în proporție de 71,76%, informează, vineri, Metrorex.

imageResize

Potrivit unui comunicat al companiei, cele mai avansate stații sunt Valea Ialomiței, unde lucrările la structura de rezistență au fost realizate în proporție de 99%, Romancierilor — 90%, Drumul Taberei 34 — 90% și stația Favorit — 93%.

„Magistrala M5 de metrou este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură urbană din România iar odată cu punerea în funcțiune, estimată pentru sfârșitul anului 2016, acesta își propune transportul unui număr de circa 64.000 călători pe zi. Îmbunătățirea confortului călătorilor și a eficacității traficului se va realiza printr-un sistem de transport ce va îmbunătăți durata de deplasare pe coridorul deservit, de la 32 de minute la 12 minute, cu o creștere a vitezei comerciale de la 13 kilometri/oră la 36 kilometri/oră”, precizează Metrorex.

Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 kilometri și va număra zece stații: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiței, Valea Argeșului și Râul Doamnei.

Proiectul contribuie și la protecția mediului înconjurător, prin reducerea poluării (gaze de eșapament, zgomot, vibrații) și degrevarea transportului de suprafață, atât public, cât și privat, cu implicații importante asupra îmbunătățirii calității vieții din punct de vedere al condițiilor de mediu.

În plus, noua magistrală de metrou va crește atractivitatea transportului subteran, comparativ cu transportul rutier, astfel că se va reduce numărul de accidente și degradarea drumurilor, se vor realiza economii de carburanți și întreținere și se va reduce considerabil timpul de deplasare.

Proiectul Magistralei 5 de metrou este finanțat din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operațional Sectorial — „Transport” 2007 — 2013.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Tilică, editor: Andreea Marinescu)

Lasă un răspuns