Sorin Mihai, directorul restaurantului Piatra Albă din Drumul Taberei ” Nu am înregistrat vânzări mai mici. Dimpotriva”

0
290

După o noapte și o zi de când a fost interzis fumatul în spații publice, numărul clienților și vânzările din baruri și restaurante n-au căzut, așa cum se așteptau unii, inclusiv patronii acestora. În cele mai multe cazuri, nu s-a simțit nicio diferență față de joia trecută, dar au fost și situații în care vânzările au crescut cu până la 10%.

 

Spre exemplui, un restaurant din București, Piatra Albă din Drumul Taberei, nu a înregistrat vânzări mai mici. Pentru o zi de joi, a fost foarte bine, n-a ieșit din tipare, a spus Sorin Mihai, directorul restaurantului. El a spus că fumatul este interzis atât într-o zi normală, cât și la petrecerile private. „Nu înseamnă că riscul e mai mic dacă petrecerea e privată. Cei de la Colectiv n-au închiriat spațiul acolo, ca și cum ar fi fost la o nuntă? Avem chiar sâmbătă un eveniment privat, dar nu se pune problema să fumeze în interior”, a adăugat el.

3

Sorin Mihai, directorul restaurantului Piatra Albă din Drumul Taberei, a observat că în weekenduri vin să mănânce mai mult familii cu copii și crede că, după interzicerea fumatului, numărul acestora va crește. Va scădea, însă, în opinia lui, cu câteva procente, numărul de clienți fumători.

„Omul care vine în restaurant și vrea să mănânce, va veni oricum”, spune Sorin Mihai. El le va amenaja fumătorilor, în afara restaurantului, niște „ciupercuțe” cu un sistem de încălzire unde vor putea fuma atunci când este frig. Din experiența directorului de restaurant, atât fumătorii, cât și nefumătorii sunt la fel de importanți în calitate de clienți și fiecare are avantajul lui: fumătorii consumă mai mult alcool decât nefumătorii, în timp ce clienții care nu fumează consumă mai mult mâncare.

 

http://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/restaurantele-si-barurile-dupa-prima-zi-fara-tigari-in-interior-vanzarile-n-au-scazut-chiar-au-fost-mai-mari-in-unele-cazuri-15409223

Lasă un răspuns