Situaţie unică: Parcul Drumul Taberei, mai puţine spaţii verzi decât înainte de ”reamenajare”. Cum au fost irosite fondurile europene

0
79

Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6, singurul parc amenajat cu fonduri europene la Bucureşti, a beneficiat de cea mai scumpă investiţie în spaţii verzi: 75 milioane lei. Cu toate acestea, noul parc este folosit ca exemplu negativ în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor destinate spaţiilor verzi, un raport al Curţii de Conturi arătând că amenajarea Parcului Drumul Taberei nu a creat mai mult spaţiu verde în Bucureşti, ci dimpotrivă a fost distrusă vegetaţia existentă. În plus, investiţiile făcute anterior în parc de Primăria Sectortului 6 au fost distruse în totalitate odată cu amenajarea noului parc Drumul Taberei.

Potrivit sintezei rapoartelor de auditul performanţei utilizării fondurilor bugetului local pentru amenajări peisagistice şi întreţinere spaţii verzi la nivelul Municipiului Bucureşti, în perioada 2007 – 2014, realizată de Curtea de Conturi, amenajarea noului parc Drumul Taberei din Sectorul 6 a creat mai multe pierderi de ordin financiar pentru locuitorii săi şi nu numai, scrie b365.ro.

parc_drumul_taberei_10342200

Conform sursei citate, banii investiţi pentru amenajarea noului parc Drumul Taberei, respectiv 75 milioane lei, nu au fost cheltuiţi judicios de Primăria Sectorului 6, în interesul cetăţenilor.

http://www.gandul.info/stiri/situatie-unica-parcul-drumul-taberei-mai-putine-spatii-verzi-decat-inainte-de-reamenajare-cum-au-fost-irosite-fondurile-europene-14963623

Lasă un răspuns