Sistemul de irigatii din Parcul Drumul Taberei, pornit si pe ploaie. Oamenii merg prin iarba ca sa ocoleasca baltile

0
215

În aceasta dimineata, desi ploua de doua zile, sistemul de irigatii din Parcul Drumul Taberei era pornit, iar apa baltea pe alei. Mai mult: pe marginea parcului, paralel cu serele exotice, unde s-au investit milioane de euro, trecatorii merg pe un podet improvizat din lemn fiindca nu exista trotuar. Parcul Drumul Taberei a fost redeschis la sfarsitul lunii mai 2015, dupa o investitie de circa 15 milioane de euro.

Investitia a fost realizata si cu fonduri europene, iar lucrarile s-au intins pe trei ani.

HotNews.ro a scris in mai multe randuri ca dupa modernizarea parcului zeci de copaci s-au uscat. Primarul Gabriel Mutu a anuntat recent ca trebuie sa refaca aleile pavate cu pietris margaritar stabilizat cu rasina si sa inapoieze 8 milioane lei catre Ministerul Dezvoltarii din cauza refacerii lucrarii.

„Aleile din interiorul parcului au fost prevazute cu pietris margaritar stabilizat cu rasina si care grosimea acestui strat este sub un centimetru. Niciodata aceasta solutie, acel pietris nu va rezista si de fiecare data, la fiecare an, vei fi obligat sa faci interventii pe acele suprafete. Si nu sunt putine. Parcul Drumul Taberei este cel mai mare parc din Sectorul 6, are in jur de 17 hectare si discutam de foarte multe alei, iar solutiile aplicate au fost gresite de la bun inceput si noi suntem pusi in situatia de a schimba aceste solutii pentru ca nu avem alta varianta tehnica. Pe de-o parte trebuie sa dam bani inapoi pe finantare europeana, iar pe de alta parte solutia pe care o vom aplica necesita bani. De unde? Din bugetul local. (…) Nu avem alta formula pentru ca contractul de finantare prevede foarte clar ca daca inlocuiesti o solutie tehnica aprobata si finantata, banii alocati pentru acea solutie trebuie platiti din bugetul local si, categoric, solutia pe care o aplici pentru a inlocui solutia initiala te costa in plus bani din bugetul local”, a declarat Gabriel Mutu, pentru Mediafax.


Primarul a explicat ca nu va inchide parcul pentru reabilitarea aleilor, insa se va limita accesul in zonele unde se vor face lucrari.

mai mult la :  www.hotnews.ro

Lasă un răspuns