Singurul Centru de permanenţă din Bucureşti este în cadrul Centrului Medical Brâncuşi din Drumul Taberei

0
1536

O soluţie salvatoare: centrele medicale de permanenţă, care oferă gratuit asistenţă medicală de urgenţă. În Bucureşti, există doar unul singur, în cartierul Drumul Taberei, în sectorul 6, care deserveşte, teoretic, peste două milioane de locuitori din Capitală şi din zonele limitrofe.

Sunt situaţii în care o persoană are nevoie într-o zi nelucrătoare sau seara de schimbarea unui pansament, să i se facă o injecţie sau are o durere de stomac, o stare gripală cu febră şi atunci nu poate apela la medicul de familie şi nici nu este cazul să meargă la camera de gardă, nefiind o problemă gravă de sănătate. Ce are de făcut?

Dr. Nicolae Georgescu, managerul singurului Centru de permanenţă din Bucureşti, din cadrul Centrului Medical Brâncuşi :
„Pacienţii pot veni la noi, nu trebuie să aibă nici cardul de sănătate, nici bilet de trimitere, pur şi simplu se prezintă doar cu actul de identitate sau copie după certificatul de naştere în cazul copiilor. Ei sunt consultaţi gratuit, nu li se pot elibera reţete compensate sau bilete de trimitere, dar li se acordă primul ajutor de care au nevoie şi reţete medicale simple. Aici se pot asigura şi mici urgenţe. În cazuri mai grave, vom chema ambulanţa şi pacientul va fi dus către un spital. Programul este de la ora 15.00 la ora 8.00, iar în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale se asigură o continuitate de 24 de ore. Deci rolul principal al centrelor de permanenţă este de a degreva camerele de gardă de acele cazuri care nu necesită intervenţie medicală imediată.”

e%c8%98ec-unproiectambi%c5%a3ios%2clansat%c3%aenurm%c4%83cu10ani%2cafostabandonat-centrelemedicaledepermanen%c5%a3%c4%83aufostl%c4%83satedeizbeli%c8%99te_601053

mai mult la :  www.romanialibera.ro

Lasă un răspuns