Şedinţă cu părinţii la clasa zero dintr-o scoala „bine cotata” din Drumul Taberei: „Pe ce să dăm banii, pe aer condiţionat sau pe mobilier nou?”

0
96

Când învăţătoarea spune la şedinţa cu părinţii „nu vă reţin mult”, atunci e clar, trebuie să te aştepţi la o reuniune de cel puţin o oră şi jumătate. Aşa s-a întâmplat joi seară la o clasă zero a unei şcoli „bine cotate” din Drumul Taberei.

Şedinţele cu părinţii sunt rare, au loc o dată la câteva luni şi sunt organizate teoretic pentru a li se transmite părinţilor lucruri importante. Primul lucru important despre care s-a discutat joi seară a fost invazia de păduchi! Ei bine, da, copiii unei şcoli din Bucureşti au păduchi. Nu toţi, evident, însă e suficient să apară un caz într-o clasă, că toţi părinţii intră în panică. Pe undeva, firesc.

A fost şi cazul unei mame care ne-a povestit disperată că fata ei are chiriaşi nepoftiţi în păr. Imediat, toţi ochii s-au întors miraţi şi oarecum acuzatori spre biata femeie aflată în ultima bancă la şedinţa cu părinţii. Ciudat, tot în ultima bancă stăteau pe vremea mea şi copiii care aveau păduchi…

sedinta_parintii_clasa_zero_pe_ce_dam_bani_aer_conditionat_mobilier_nou

După ce ne-a expus pe larg întreaga poveste, timp în care ne-a povestit cu lux de amănunte cum o dă pe biata fetiţă cu o soluţie specială pe cap, care „miroase deosebit, că e pe bază de uleiuri” şi cum şi-a băgat toate aşternuturile în saci, ca să le spele după trei zile, părinţii s-au pus să dezbată subiectul. Şi l-au întors pe toate părţile timp de vreo zece minute, timp în care am aflat inclusiv că unii dintre ei credeau că păduchii sunt o… boală!

http://www.rfi.ro/social-86961-sedinta-cu-parintii-la-clasa-zero-pe-ce-sa-dam-banii-pe-aer-conditionat-sau-pe-mobilier

Lasă un răspuns