Romania Libera : Magistrala 5, linia de metrou “săpată” de Ponta, Vanghelie și Oprescu ( toți niste PSD-iști cinici si corupți)

0
260

Cele nouă stații de metrou din vestul Bucureștiului sunt gata, însă trenurile nu circulă încă pe aici, cu toate că magistrala trebuia dată în folosință, potrivit estimărilor inițiale, în 2014.

Începute în forță în 2012, lucrările la Magistrala 5 a metroului bucureștean s-au oprit brusc un an mai târziu.

Și asta din cauză că prim-ministrul de la acea vreme, Victor Viorel Ponta, a decis să taie drastic fondurile alocate acestui proiect de investiții. În proiectul de buget pe 2013, care ulterior a devenit literă de lege, la capitolul dedicat lucrărilor la Magistrala 5 Drumul Taberei-Universitate (paginile 33-34), s-au alocat circa 95 milioane de lei, de cinci ori mai puțin decât cele 500 milioane estimate pentru 2013 de către Guvernul Ponta 1 la rectificarea bugetară din vara lui 2012. Cu alte cuvinte, Ponta 2 a devenit mult mai zgârcit decât Ponta 1.

Ba chiar Guvernul și-a și asumat la acea vreme întârzierea lucrărilor. În proiectul de buget, „data programată a terminării și punerii în funcțiune (PIF)” a metroului din Drumul Taberei a fost modificată și în loc de anul 2014 (așa cum era stipulat în bugetele din anii anteriori) a fost trecut anul 2018.

Agitația de pe șantier s-a redus brusc și, în câteva luni, nu a mai fost văzut niciun muncitor. Explicabil, din moment ce Guvernul nu mai era dispus să finanțeze o investiție atât de vitală pentru bucureșteni. Care bucureșteni erau nevoiți și să suporte (fără să știe până când) șantierele din grădinile blocurilor lor.

mai mult la  :  http://m.romanialibera.ro/economie/magistrala-5-linia-de-metrou-sapata-de-ponta-vanghelie-si-oprescu-714671

Lasă un răspuns