Romania Libera : Ce blestem pe bucureșteni să nu aibă pe cine alege primar

0
22

Primăria Bucureștiului a fost condusă după 1989 de 11 primari generali. Nici unul nu și-a legat numele de vreun proiect de anvergură care să fi fost gândit, construit și finalizat în timpul mandatului său, deși provocări uriașe de infrastructură, trafic, dezvoltare urbană, mediu, turism există în București și la această oră într-o proporție extrem de mare. Atât de puține realizări au fost în ultimul sfert de secol în Capitală, de au ajuns Traian Băsescu și Sorin Oprescu – cu două mandate ca primari generali ai Bucureștilor – să își dispută partenitatea Pasajului Basarab, construit în unsprezece ani și care a costat 100 de milioane de euro pe kilometru, deși estimările inițiale erau de trei ori mai mici.

Lucrurile au stat la fel și la nivelul sectoarelor Capitalei. Vă dau un singur exemplu: în cadrul alegerilor din 2012 pentru sectorul 6 au candidat cu șanse Rareș Mănescu, al cărui singur atu era reprezentat de susținea necondiționată pe care i-a oferit-o liderul liberal Crin Antonescu, și Cristian Poteraș, care între timp a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Cel mai liniștit este Rareș Mănescu, în timpul căruia în sectorul 6 pur și simplu nu s-a petrecut nimic.

Iar asta este o regulă pentru Capitală: puținele realizări de amploare au fost construite în perioade uriașe de timp, cu scandaluri al căror ecou nu s-a stins nici măcar în ziua de azi. Spre exemplu, Arena Națională a costat cu aproape 100 de milioane de euro mai mult decât se estima la început și stă închisă pentru că nu are autorizație de la ISU. Noua clădire a Bibliotecii Națională a României a fost inaugurată în 2011, după trei ani de muncă și alți șase ani de controverse juridice între diverse instituții ale statului român. Astăzi, nici acest imobil nu are autorizație ISU și funcționează doar între 9.00 și 17.00 pentru că nu există fonduri pentru a angaja personal.

Ce+blestem+pe+bucure%C8%99teni+s%C4%83+nu+aib%C4%83+pe+cine+alege+primar_512708

 

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ce-blestem-pe-bucuresteni-sa-nu-aiba-pe-cine-alege-primar-405158

 

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns