Revolutia din Decembrie 1989 la Orizontului în Drumul Taberei

0
91

Elena Apostol Locuiesc în Drumul Taberei. Am văzut ce s-a întâmplat la Orizont, vizavi de Ministerul Apărării Naţionale. Am văzut oameni împuşcaţi zăcând pe caldarâm; au stat acolo din noaptea de 23/24 decembrie până în ziua de Sfântul Ştefan, 27 decembrie. Trebuia să creadă lumea că există terorişti.

646x404

Şi oamenii erau incitaţi să se lupte cu duşmani nevăzuţi.

Am văzut oameni arşi; am văzut grăsime de om răspândită pe caldarâm. Şi am văzut şi alţi „oameni” care arătau ca mine şi ca orice alt om…dar aceşti „oameni” îi scuipau pe cei morţi…îşi stingeau ţigările pe pieptul lor…făceau pipi pe oamenii morţi şi despuiaţi şi credeau că fac un act de dreptate. AŞA CEVA NU SE UITĂ.

„În dimineaţa de 24 decembrie 1989, locuitorii blocurilor din zona Pieţei Orizont, din cartierul bucureştean Drumul Taberei, aveau să descopere, în plină stradă, urmele unui adevărat măcel petrecut în timpul nopţii. Intrarea în fostul sediu al Ministerului Apărării Naţionale era presărată cu cadavre împrăştiate pe şosea, cu sute de gloanţe – de mărimi diferite – şi cu bălţi de sânge îngheţate. Cele mai multe cadavre erau carbonizate până la pierderea oricărui reper ce ar fi putut servi la identificare.


10847916_687360618050470_1336702227375572990_n
În mijlocul acestui tablou oribil trona capul uneia dintre victime, detaşat de restul corpului şi arborat pe post de „trofeu”: sprijinit într-un cauciuc şi cu o ţigară înfiptă în figura ce se blocase într-o mimică a durerii din ultimele secunde de viaţă.„Terorist. A încercat să atace sediul Armatei”

Capul desprins de trup a zăcut pe TAB mai bine de 24 de ore. Majoritatea cetăţenilor care treceau prin zona „Orizont” nu ezitau să scuipe capul abandonat, să-l lovească violent cu picioarele sau să urineze pe el. Era rodul unei diversiuni macabre şi al intoxicării continue din timpul nopţii, când au abundat mesajele televizate ce dădeau ca sigur asaltul final al teroriştilor fideli fostului regim. „Terorist. A încercat să atace sediul Armatei” – aceasta era nu o ipoteză, ci era cea mai spectaculoasă certitudine descoperită în acea dimineaţă într-un cartier din Bucureşti.

A trebuit să mai treacă ceva timp, pentru ca pasiunea isterică din primele zile să se dizolve, iar raţiunea să-şi reintre în rol. Şi să reconstituie adevărata identitate a acelui cap, desprins dintr-unul dintre corpurile ce umpleau şoseaua pe 24 decembrie 1989. Era al colonelului Gheorghe Trosca, şeful de Stat Major în cadrul Unităţii Speciale de Luptă Antiteroristă (USLA).

Povestea măcelului din faţa Ministerului Apărării, unul dintre episoadele cele mai groteşti şi sângeroase ale Revoluţiei, nu a fost nici până astăzi pe deplin elucidat. În spatele său stau confuzia, dezinformarea şi, nu în ultimul rând, furia ce deveniseră deja „mărci înregistrate” ale momentului „decembrie 1989″.”

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=980876461940288&id=100000538308490

Lasă un răspuns