Restaurantul ”Obiceiuri și Tradiții”, muzeul identității românești. Povestea unei familii

0
180

Bulevardul Timișoara, 82. Un loc din lemn, pe colț. Deasupra intrării scrie ”Obiceiuri și Tradiții”. Până recent, era cunoscut drept ”Casa Florescu”. Acum, are un alt obiectiv, atât pentru români, cât și pentru străini. ”Casa Florescu” nu mai există. Acum, restaurantul cu tradiție, al familiei Florescu, se numește ”Obiceiuri și Tradiții”. Liniștea și ninsoarea de martie târzie nu aveau să anunțe veselia și lumina din interior. 

Cândva ”Casa Florescu”, astăzi un restaurant ce pare a fi dedicat Centenarului. Ca un muzeu plin de povești, ce are expuse peste șase mii de obiecte tradiționale. Nimic nou. Totul de prin casele oamenilor de la sat. Proprietarul, Ștefan Florescu, se declară a fi un mare colecționar și ne mărturisește că ”eu am aranjat fiecare obiect. Nu vă ascund că le-am modificat de câteva ori”. Aflăm de la acesta că prietenii i-au fost de ajutor în realizarea colecției sale ce cuprinde mult mai multe produse decât cele expuse. Ștefan Florescu ne dezvăluie că are planuri mari cu ele. Un nou restaurant sau poate înălțarea acestuia cu un etaj.

Povestea unei familii

L-am rugat pe Ștefan Florescu să-i fac o poză pentru articol. Nu a stat singur la poză. Și-a chemat fetele. Le-a pupat părintește pe cap și apoi au zâmbit la poză. ”Obiceiuri și tradiții” nu este doar un simplu restaurant, ci unul dintre puținele restaurante tradiționale, de la bucătărie până la muzică și design, dar și locul de suflet al unei familii: Familia Florescu.

https://www.dcnews.ro/mobile/restaurantul-obiceiuri-i-tradi-ii-muzeul-identita-ii-romane-ti-povestea-unei-familii_585254.html

Lasă un răspuns