Recomandam „Până și gherțoiul Militari, cocalara Rahova și golănescul Pantelimon sunt mai colorate decât plictiseala de Drumul Taberei” de Ștefan Iancu și Ionuț Dulămiță / Subiectiv

0
23

fragmente : „Se spune că Drumul Taberei e un cartier mic-burghez, echivalentul comunist al suburbiilor americane, dar asta n-are sens și aș căuta middle class-ul mai degrabă în noul Vitan sau Floreasca. Majoritatea prietenilor mei din copilărie erau copii de muncitori și în bloc nu erau mai mult de zece familii de oameni cu facultate. Drumul Taberei e doar un cartier conformist și cuminte, fără magazine etnobotanice în plină epidemie de droguri legale, fără cluburi de striptease și cu puține cazinouri, fără nicio instituție culturală și fără cluburi și baruri (nici din terase n-a mai rămas mare lucru după distrugerea vadului de la Favorit, care începuse să aducă în cartier, la finalul anilor ’90, în sezonul estival, o adiere ca de stațiune de pe litoral). Aici drogații și bețivii se ascund în apartamente, pe autobuze e mereu liniște, iar muzica și mirosurile sunt atent controlate. Ăsta e teritoriul familiilor liniștite, al profesorilor de liceu, al mamelor cu cărucioare (noii veniți au grijă să ridice natalitatea în plin picaj înainte) și al pensionarelor care fac piața ca acum 20 de ani la Moghioroș sau Valea Ialomiței, în ciuda supermarketurilor și a mallurilor de cartier.

Până și gherțoiul Militari, cocalara Rahova și golănescul Pantelimon sunt mai colorate decât plictiseala de Drumul Taberei, ca să nu zic de bogata Băneasă, aristocratul Cotroceni sau dinamicul Tineretului. Deși în cartier avem băieți, băieții de catier ne cam lipsesc, iar tinerii care în copilăria mea erau pretutineni, la intrările în scările de bloc și pe lângă bătătoare, de când cu calculatoarele, stau numai în casă și au lăsat străzile liniștite și goale.”

IMG_36701

„Dacă Drumul Taberei e dormitorul capitalei, atunci e un dormitor conjugal din care prospețimea și pasiunea și-au cam luat zborul și au lăsat în urmă un sentiment confortabil de falsă siguranță, plictis domestic și ennui. Deși am crescut aici, iar în ultimii ani m-am întos  în casa părinților mei, cu propriile ei dormitoare din care libidoul a fost evacuat de mult, și nu am cum să nu fiu atașat de zonă, ce i-aș reproșa înainte de toate cartierului ăstuia e că nu e sexy. Acum, răscolit de șantiere de construcții pentru metrou și de proiectul de reamenajare a parcului din cartier ca de o oribilă boală intestină care a erupt la suprafață, e mai puțin sexy decât oricând, dar asta o să treacă și nu mă refer în primul rând la cum arată. ”

articolul complet la :  http://totb.ro/drumul-taberei-cartierul-evitat-de-prieteni/

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns