Recenzie pe bune | Trattoria Il Calcio Romancierilor | Zile și Nopți a realizat recenzia sub anonimat și a achitat integral nota de plată

0
149

Exact așa cum trebuie – Il Calcio Romancierilor

Așezat strategic pe colțul pe care bulevardul Drumul Taberei îl face cu strada Romancierilor (își mai amintește cineva de cofetăria Indiana, aflată acolo în urmă cu ani buni?), Trattoria Il Calcio oferă călătorului înfometat șansa unui popas gastronomic mai mult decât decent. Pentru cine nu știe, numele lanțului de restaurante este inspirat de pasiunile comune pentru fotbal și bucătăria italiană ale celor 3 acționari (Gino Iorgulescu, Cosmin Olăroiu și Vali Sălăgean), toți proveniți din lumea fotbalului autohton.

Și fiindcă am vrut să testăm și latura mai puțin italiană a bucătăriei, am mixat comanda: spaghetti al nero di seppia con frutti di mare mediterraneo și costițe de porc marinate, bine rumenite la cuptor și învecinate fericit cu cartofi Wedges (țărănești, as spune eu). A fost prima dată când am încercat paste cu cerneală de sepie, eram puțin reticent, dar am trecut cu bine testul. Până la urmă, s-a dovedit o specialitate foarte gustoasă! Coastele de porc – revoluție în cerul gurii, unele dintre cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată, o combinație foarte fericită de arome și frăgezime. În care se arată că marinatul și ingredientele folosite în acest proces sunt extrem de importante. Cartofii și vinul au întregit inspirat tabloul serii. Poate nu definiția unei cine sănătoase, dar una foarte gustoasă cu siguranță. Și sățioasă de n-am mai putut gândi la desert.

Trattoria Il Calcio este o soluție excelentă pentru amatorii de bucătărie italiană mixată cu specialități de pe alte meleaguri. Sau pentru cei care vor să mănânce bine, pur și simplu.

Servicii bune spre foarte bune, prețuri medii, dar care reflectă din plin ceea ce primești în pahar și farfurie.

Cătălin Toader

 

Trattoria Il Calcio Romancierilor

Lasă un răspuns