Realitatea TV : Veste bună despre metroul din Drumul Taberei

0
227

Comisia Europeană a aprobat alocarea a 170 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru magistrala 5 de metrou.

Comisia Europeană a aprobat marți, 12 iulie 2016, modificarea proiectului major „Linia 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei”, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Decizia vizează eşalonarea proiectului în două faze, prima fiind inclusă în perioada de programare 2007-2013, iar cea de-a doua urmând să fie finanţată în perioada de programare 2014-2020, spune Comisia.

Împărţirea în două faze a fost realizată pentru ca proiectul să poată fi finanţat în continuare din fonduri europene, au explicat reprezentanţii Comisiei.

Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, prima fază a proiectului are o valoare eligibilă de aproape 200 de milioane de euro, din care aproximativ 170 de milioane reprezintă cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională. Valoarea totală a proiectului este de peste 480 de milioane de euro.

„Construcţia Liniei 5 de metrou este un proiect de mare importanţă pentru locuitorii Bucureştiului deoarece va reduce timpul de călătorie între cartierul Drumul Taberei şi zona Eroilor cu aproape 20 de minute. Se estimează că mai mult de jumătate dintre cei 335 de mii de locuitori din Drumul Taberei și zonele adiacente vor folosi viitoarea linie de metrou. Totodată, se aşteaptă ca această linie să ducă la descongestionarea traficului rutier în zona de vest a capitalei.”, a declarat Comisarul european pentru politică regional, Corina Crețu.

metroucaf-465x215

 

Lasă un răspuns