Raportul Curtii de Conturi care arata risipa din afacerea „panseluta” în Sectorul 6 ? Va daţi seama cît a fost „parandărătu” la ţepele date în Drumul Taberei ?

0
17

Cele sase primarii de sector din Bucuresti vor sa dea in 2016 circa 400 milioane de lei pentru intretinerea parcurilor si a spatiilor verzi, potrivit propunerilor de buget pe anul in curs, o suma asemanatoare cu cea alocata in anii trecuti. Cea mai mare suma este alocata de Primaria sectorului 3 – 109 milioane lei, urmata de Primaria sector 6 – 85 milioane lei si de Primaria sector 1 – 83 milioane lei.

Aceste alocari vin dupa ce un raport al Curtii de Conturi a aratat ca primariile din Bucuresti au cheltuit in perioada 2007-2014 circa 2,7 miliarde lei (600 milioane euro) pentru intretinerea si amenajarea spatiilor verzi. Dezvaluirile arata o incredibila risipa de bani: primariile de sectoare au cumparat plante si arbori pentru amenajarea spatiilor verzi de 20 de ori mai scumpe decat preturile de la producatori. In plus,  in sectorul 6 s-a constatat ca multi n dintre arborii plantati s-au uscat imediat sau au fost furati, risipindu-se zeci de milioane de lei.

desc


Aceste dezvaluiri au scandalizat opinia publica, iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat o hotarare prin care permite doar plantarea de plante perene. Cu toate acestea, in bugetele prezentate la inceputul anului, primariile de sector au alocat in continuare sume uriase pentru intretinerea spatiilor verzi.

Situatia propunerilor de alocari bugetare pentru 2016 se prezinta in felul urmator:

Sector 6 – buget total –  939 milioane lei
Intretinere spatii verzi – 85 milioane lei;

Situatie bugete intretinere spatii verzi in 2015:

Sector 6 – buget total –  950 milioane lei
Intretinere spatii verzi – 116 milioane lei;

Ce firme se ocupa de intretinerea spatiilor verzi in Bucuresti  Sector 6

In 2013-2014, Primaria Sectorului 6 a incheiat patru  contracte pentru intretinerea si modernizarea spatiilor verzi si strazilor  din cartierele Drumul Taberei si Militari:

  • un contract de 25 milioane de lei fara TVA atribuit firmei Ro-Verde Landscaping pentru modernizarea spatiilor verzi din cartierul Drumul Taberei;

–  un contract de 18 milioane fara TVA de lei atribuit firmei Ro-Verde Landscaping pentru modernizarea urbanistica a spatiilor verzi din cartierul Militari;

  • un contract de 21 milioane lei fara TVA atribuit firmei CONSTRUCTII ERBASU S.A. pentru modernizarea  urbanistica strazi, trotuare, parcari in Cartierul Militari;

Proiectele sunt finantate din fonduri europene, prin POR , AXA 1, DMI 1.1. sub-domeniul Centre Urbane. In iunie 2013, Primaria Sectorului 6 a incheiat si un contract cadru pe 4 ani cu firma Geca PM Impex pentru „servicii de silvicultura” – toaletare arbori. Valoarea acestuia este de circa 11 milioane lei.

 

http://m.hotnews.ro/stire/20766047

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns