Radio France International (francezii) si Epoch Times (chinezii) scriu deasemnea despre protestul de mîine din Parcul Drumul Taberei. E groasă rău ? ! O sa vina toata presa ?

0
78

11403276_834698146608105_3194074416692351249_n

logo-rfi-romania-baselineProtest civic sâmbătă, în Capitală, la intrarea în parcul Drumul Taberei, fost Moghioroș. Actiunea este menită să atragă  atenția autorităților și locuitorilor asupra dezastrului ecologic – 120 de arbori sunt complet uscați la doar câteva luni de la inaugurare. Parcul a fost închis doi ani pentru modernizare. Investițiile s-au ridicat la 15 milioane de euro, marea majoritate a banilor provenind din fonduri europene.

11164775_796456267098960_5550363345557647008_nEste un parc tot mai puțin verde, cu tot mai puțină umbră, spune la RFI Christian Ionescu , membru în grupul civic Salvați Drumul Taberei.

“Oamenii sunt dezamăgiți și speriați de ce se întâmplă cu acest parc. El dispare pe zi ce trece.  Avem un restaurant, avem sere, avem un ștrand care mușcă din el și mușcăturile astea continuă.

Noi, inițial, nu vroiam să facem un protest. Voiam doar să marcăm cu o panglică galbenă fiecare copac uscat din parc. Am zis să cerem și autorizație pentru acest lucru. Am mers la Primăria Capitalei, care a zis <<nu putem să vă dăm acces în parc pentru că nu suntem administratorii parcului, putem să vă dăm doar autorizație de protest. Pentru a intra în parc trebuie să mergeți la administratorului parcului care este Primăria sectorului 6>>. Am fost și acolo, le-am explicat ce vrem să facem, că noi nu suntem în conflict cu ei, că vrem doar să atragem atenția autorităților, că vrem să numărăm împreună arborii uscați și să găsim împreună o soluție pentru acest dezastru ecologic… Din păcate, primăria de sector nu ne-a dat niciun răspuns”

…. mai mult la :    http://www.rfi.ro/asculta-la-rfi-ro-81957-salvati-parcul-drumul-taberei-cetatenii-acuza-dezastrul-ecologic

 

 

TheEpochTimesLogo

„282 de arbori distruşi, găuri în gazon, toalete infecte!” – Protest pentru Parcul Drumul Taberei

Lucrările de reamenajare de peste 76 de milioane de lei, efectuate de Primăria Sectorului 6, au condus la defrişarea a 162 de arbori şi la construirea unor spaţii expoziţionale, reducând în mod considerabil suprafaţa spaţiului verde din parc.

Grupul Salvaţi Parcul Drumul Taberei organizează în data de 10 octombrie o acţiune de protest, pentru a atrage atenţia autorităţilor şi locuitorilor asupra dezastrului ecologic din Parcul Drumul Taberei şi asupra deficienţelor aşa-zisei modernizări.

Protestul se va desfăşura între orele 11 şi 13, la intrarea în Parcul Drumul Taberei din intersecţia străzilor Braşov şi Drumul Taberei, Sector 6.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe), membrii grupului au constatat încă din luna august 2015 că în parc există aproximativ 120 de arbori uscaţi fără nici un motiv aparent, cel mai probabil fiind victime ale lucrărilor de modernizare.

 

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns