Promisiune pentru Cinema Favorit: Mall cultural în loc de ruine

0
95

Cinematograful bucureştean Favorit revine la viaţă. Primăria Sectorului 6 promite să îl transforme într-un mall cultural, cu săli de proiecţie şi spaţii pentru concerte şi piese de teatru. Modernizarea aşteaptă încheierea etapelor birocratice prin care cinematograful trebuie preluat din administrarea RomâniaFilm. Acum, clădirea este o ruină plină de gunoaie, populată sporadic de oameni ai străzii.

O sală de spectacole care se poate transforma în teatru sau cinema, o bibliotecă, două spaţii multifuncţionale de conferinţe şi o cafenea. Aşa ar urma să arate singurul mall cultural din Bucureşti, care va rezulta din refacerea Cinematografului Favorit.

Clădirea este astfel gândită încât pe faţada principală va avea un mesh (un anumit tip de ecran, n.r.) pe care se va putea viziona un spectacol care este la interior”, a spus Marcel Bera, arhitectul şef al Sectorului 6.

De 40 de ani, clădirea nu a fost reabilitată. Abandonată la începutul anilor 90, a devenit o ruină şi adăpost pentru oamenii străzii şi animalele fără stăpân. Lucrările vor costa, conform estimărilor, aproximativ opt milioane de euro.

Se adaugă şi un etaj, la ceea ce există. Structura este deosebită şi, v-am pus, şi învelitoarea este o tablă de zinc care are o formă curbată, mai ciudată, o formă organică, adică nu putem vorbi de o construcţie obişnuită la care preţul pe metru pătrat este stabilit între atât şi atât. Se doreşte, pe lângă construcţia în sine, să avem şi o dotare interioară pentru vremea actuală”, a mai spus Marcel Bera.

Proiectul există din 2013, însă abia acum RomâniaFilm a acceptat să cedeze administraţiei locale clădirea. O victorie la care a contribuit decisiv grupul de iniţiativă Favorit, format din locuitori din cartier, care de cinci ani fac presiuni asupra autorităţilor.

mai mult la :  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Mall+cultural+in+loc+de+ruine

Lasă un răspuns