Prinsa in flagrant în Drumul Taberei în timp ce incerca sa insele o persoana prin metoda Accidentul

0
239

În seara de duminică, 15 mai a.c., polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au identificat și prins în flagrant la stația RATB ‘Eugen Lovinescu’din Drumul Taberei, o tânără în vârstă de 28 de ani, care a primit de la persoana vătămată o sacoșă în care trebuia să se afle suma de bani solicitată ca urmare a unei discuții telefonice anterioare.

În jurul orei 21.30, Poliția Capitalei a fost sesizată de către partea vătămată, o femeie în vârstă de 65 de ani, cu privire la faptul că a fost contactată telefonic de o persoană care s-a recomandat a fi avocat și care i-a solicitat suma de 15.000 de lei, sub pretextul că fiul acesteia a lovit cu mașina un copil aflat pe trecerea de pietoni.

Realizând că este ținta unei infracțiune de înșelăciune, i-a comunicat bănuitului că nu deține niciun ban în locuință, însă va face rost și i-a solicitat să revină telefonic în scurt timp.

Astfel, după primirea tuturor datelor necesare, polițiștii Secției 25 au organizat o acțiune de prindere în flagrant a femeii care trebuia să primească suma de bani solicitată, conducând persoana vătămată la locul de întâlnire, respectiv stația RATB ‘Eugen Lovinescu’ situată pe Bld. Drumul Taberei, sector 6.

În jurul orei 23:20, în locația indicată s-a prezentat o femeie care s-a recomandat ca fiind delegata ‘avocatului’ și care a primit de la partea vătămată o sacoșă goală, împăturită în care trebuia că fie suma de bani solicitată.

Imediat după primirea bunului, femeia a încercat să părăsească zona, moment în care polițiștii au acționat, reușind prinderea și conducerea acesteia la sediul Secției 25 Poliție.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune, cu cea în cauză în stare de reținere, urmând a fi prezentată magistraților.

metoda-accidentul

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracțiuni, Poliția Capitalei vă recomandă să adoptați o conduită preventivă și să verificați autenticitatea celor ce vă sunt comunicate în acest gen de situații.

Astfel, în cazul în care sunteți contactat de persoane ce se recomandă a fi avocați sau cunoscuți care nu vă apelează de pe un număr știut de dumneavoastră, verificați veridicitatea informațiilor prezentate prin apelarea imediată a persoanei presupuse a fi implicate într-un accident sau care s-a recomandat a fi.

Totodată, nu comunicați telefonic informații personale sau confidențiale, precum codul numeric personal, seria și numărul cărții de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deținute și nici nu dați curs invitației de a plăti diferite sume de bani personal prin transferuri bancare.

Dacă vă regăsiți într-o astfel de situație, apelați numărul unic de urgență 112 sau prezentați-vă la cea mai apropiată secție de poliție pentru comunicarea datelor și a numărului de telefon care v-a apelat.

 

sursa : Prinsa in flagrant in timp ce incerca sa insele o persoana prin metoda Accidentul

Lasă un răspuns