Primele doua statii ale metroului din Drumul Taberei legate prin tunel: „Cartita” Varvara intra vineri in statia Orizont

0
183


UPDATE Ora 10:58: Cartita Varvara – echipamentul care sapa primul tunel al metroului din Drumul Taberei (Tunnel Boring Machine – TBM), a atins vineri peretii statiei Orizont. TBM-ul a intrat, practic, in prima statie de pe traseul sau la 45 de zile de cand si-a inceput forajul si cu aproape doua saptamani mai repede decat se asteptau autoritatile. Recordul de viteza: 19 inele pe zi, adica un avans de mai bine de 28 de metri.

TBM-ul botezat de catre autoritati "Varvara" a atins vineri peretii mulati ai statiei Orizont – prima statie de pe traseul sau – dupa ce forat aproape 358 de metri in cele 45 de zile de cand si-a inceput misiunea din statia Academia Militara.
Intrarea in statia Orizont are loc cu aproape doua saptamani mai devreme decat se asteptau autoritatile. Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, impreuna cu directorul Metrorex, anuntau pe 23 octombrie ca "Varvara" va junge la Orizont pe 18-19 noiembrie.

Odata intrat in statie, constructorul va incepe procedura de translatare a utilajului prin statia Orizont spre capatul celalalt, punct din care TBM-ul isi va continua forajul spre urmatoarea statie: Favorit.

Potrivit informatiilor publicate pe pagina dedicata lucrarilor la Magistrala M5 de pe forumul de specialitate forum.metrouusor.com, recordul de viteza al TBM-ului a fost de 19 inele pe zi, adica mai bine de 28 de metri. 

In perioada imediat urmatoare, dupa cum au precizat autoritatile, ar urma sa-si inceapa misiunea si cel de-al doilea TBM, cartita botezata "Filofteia". Autoritatile anuntau ca pe 20 noiembrie este data fixata pentru ca cel de-al doilea TBM sa-si inceapa forajul.

Parcursul celor doua utilaje poate fi consultat pe o pagina dedicata realizata de utilizatorii forumului metrouusor.com

Vezi mai jos cateva fotografii cu santierul statiei Academia Militara si cu tunelul sapat de cartita Varvara

Primele doua statii ale metroului din Drumul Taberei legate prin tunel: "Cartita" Varvara intra vineri in statia Orizont

Lasă un răspuns