Primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, vrea să taie arbori și arbuști de 4,3 miloane de euro

0
252

După ce Primaria sectorului 6 a avut în mandatul fostului primar al sectorului, Cristian Poteraș, un contract, timp de patru ani, cu o valoare de aproximativ 6,24 milioane de euro, pentru servicii de tăiere și toaletări de arbori, scos cioate și rădăcini, predecesorul său- primarul Rareș Mănescu continuă tradiția și vrea să încheie un acord-cadru pe doi ani, prin care să dea maxim 4,3 milioane de euro tot pentru aceleași servicii.
În timp ce nu sunt locuri de parcare și locuințe sociale, edilii dau milioane de euro pentru flori și toaletări de arbori. Astfel, edilul sectorului 6 al Capitalei, Rareș Mănescu, vrea să aloce minim 1,8 milioane de lei și maxim 15,58 de milioane de lei (aproximativ 4,3 milioane de euro) pentru curățarea arborilor de crengi, extragerea rădăcinilor din pământ și tunderea arbuștilor. Potrivit anunțului de licitație, postat pe site-ul guvernamental de achiziții publice, pe 23 aprilie se va decide cine va tăia arbori din sectorul 6 în următorii doi ani.

Până acum, Geca Impex PM, o firmă care primește constant contracte de acest gen de la edilii Capitalei, s-a ocupat de toaletare, după ce a câștigat o licitație pe 2 aprilie 2009, potrivit site-ului guvernamental de licitații, anunțul de atribuire fiind făcut public după un an, ceea ce face imposibilă atacarea în justiție a contractului. Geca Impex PM SRL a fost singura firmă participantă la licitație.

Primăria sectorului 6 are în subordine Adminisrația Domeniului Public sector 6, care are angajați ce ar trebui, teoretic, să se ocupe cu toaletarea copacilor și cu plantatul de flori.

http://m.evz.ro/news/1033719

Lasă un răspuns