Primarul Sectorului 6, pe cale să piardă fondurile UE pentru reabilitarea parcului Drumul Taberei din Capitală

0
224

După ce primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu s-a lăudat că va termina în timp record lucrările de reabilitare a parcului Drumul Taberei, acum de întregul proiect s-ar putea alege praful.

Fondurile nerambursabile alocate pentru spaţiul verde ar putea fi pierdute întrucât administraţia locală nu a respectat parametrii prevăzuţi în acordul de finanţare. Mai mult, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării susţin că primăria Sectorului 6 nici nu a cerut până acum vreun decont pentru acest proiect.

Situaţia a stârnit discuţii aprinse în ultima şedinţă a Consiliului Local în momentul în care primarul Rareş Mănescu a cerut ca jumătate din banii destinaţi investiţiei să fie plătiţi din bugetul sectorului.

Lucrările din parcul Drumul Taberei ar putea ramâne un coşmar pentru locuitorii Sectorului 6. Reabilitarea acestuia ar putea fi oprită, ceea înseamnă ca locatarii din zona ar putea suporta mult şi bine praful şi mizeria de aici. Mai mult, tot ei ar putea suporta şi cheltuielile pentru modernizarea parcului. Consilierii locali susţin că fondurile europene din care trebuia realizat proiectul sunt în acest moment blocate

"Banii ar fi trebuit să fie traşi direct de la Agenţia de resort. În fapt a început să se lucreze la parc, iar după aproximativ un an de zile s-a constatat că nu pot atrage banii din fondurile Europene. Toate termenele sunt întârziate în desfăşurarea lucrărilor. Trebuie o transparenţă extremă în cheltuirea banului public, ceea ce nu au respectat. Se vede asta şi în relaţia cu consiliul local", a declarat Silviu Văduva, liderul consilierilor PDL București.

Lasă un răspuns