Primarii condamnati cu suspendare isi pierd functiile. Gabriel Mutu, edilul-vedeta risca sa plece acasa dupa decizia CCR

0
18

Primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali care sunt condamnati definitiv la inchisoare cu suspendare nu vor mai putea ocupa functiile castigate prin vot.

Judecatorii Curtii Constitutionale au hotarat miercuri ca legea privind statutul alesilor locali care le permitea primarilor condamnati cu suspendare sa ramana in scaun este neconstitutionala.

Curtea Constitutionala a apreciat ca, prin legea adoptata de Parlament, s-a creat un regim discriminatoriu, iar solutia aleasa ar fi deturnat scopul legiuitorului, de a apara integritatea functiei de ales local.

Decizia a fost luata in unanimitate de judecatorii CCR.

In aceste conditii, primarii sectoarelor 3 si 6 din Bucuresti, Robert Negoita si Gabriel Mutu, Olguta Vasilescu, primarita Craiovei si edilul din Brasov, George Scripcaru, urmariti penal pentru luare de mita, respectiv abuz in serviciu, risca sa isi piarda mandatul.

gm

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ccr-discuta-astazi-sesizarea-la-proiectul-de-lege-privind-dezincriminarea-conflictului-de-interese.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns