Primaria Sectorului 6 a inchis luni Parcul Drumul Taberei ca sa taie 60 de copaci uscati

0
192

Primaria Sectorului 6 a inchis luni Parcul Drumul Taberei ca sa defriseze 60 de arbori uscati, potrivit unui raspuns pentru HotNews.ro. Copacii s-au uscat dupa ce Primaria a investit 15 milioane de euro, fonduri UE, in reabilitarea spatiului verde.

DESI ANTERIOR primarul a explicat ca nu va inchide parcul pentru reabilitarea aleilor, insa se va limita accesul in zonele unde se vor face lucrari.

Pierderile pentru primarie nu se opresc aici. Primarul Gabriel Mutu a anuntat recent ca trebuie sa refaca aleile pavate cu pietris margaritar stabilizat cu rasina, si sa inapoieze 8 milioane lei catre Ministerul Dezvoltarii deoarece reface lucrarea fiindca nu este buna.

„Parcul Drumul Taberei este inchis astazi, 12.09.2016, intre orele 06.00 – 22.00, in urma avizului emis de catre Primaria Municipiului Bucuresti pentru defrisarea cu scoaterea radacinilor a 60 de arbori uscati. Lucarile avizate se executa pentru evitarea producerii evenimentelor cu urmari nedorite si crearea conditiilor pentru plantarea de material dendrologic tanar. Astfel, pentru siguranta vizitatorilor, s-a luat decizia de restrictionare a accesului in parc. In avizul emis de catre Directia Generala Dezvoltare Urbana a Primariei Municipiului Bucuresti este mentionata obligativitatea plantarii a 60 de exemplare arbori tineri, dar Primaria Sectorului 6 si-a propus plantarea a cel putin 120 de arbori. Momentul plantarii arborilor tineri va fi stabilit ulterior acestei actiuni, conform normelor perioadelor de plantare, dar nu mai tarziu de Noiembrie 2016”,  se arata intr-un raspuns trimis de Primaria sectorului 6 la solicitarea HotNews.ro.

image-2016-09-12-21285482-41-parcul-drumul-taberei

Un raport al Curtii de Conturi arata ca amenajarea Parcului Drumul Taberei nu a creat mai mult spatiu verde in Bucuresti, ci dimpotriva a fost distrusa vegetatia existenta. In plus, investitii in suma de 3 milioane de lei, facute anterior in parc de Primaria Sectorului 6, au fost distruse in totalitate odata cu amenajarea noului parc Drumul Taberei.

„Un exemplu de fundamentare nejudicioasa a cheltuielilor pentru amenajare spatii verzi este chiar cea mai mare investitie realizata in Bucuresti pentru amenajarea unui parc si singura finantata din fonduri europene. Din auditul efectuat a rezultat faptul ca in cazul parcului Drumul Taberei lucrarile de amenajare a terenului nu au avut ca rezultat cresterea suprafetelor verzi sau regenerarea vegetatiei in spatiile verzi degradate in conformitate cu cerintele Uniunii Europene. In acest sens, Sectorul 6 nu a facut o analiza judicioasa in ce priveste decizia de a face o investitie in Parcul Drumul Taberei pe acelasi amplasament, prin distrugerea totala a amenajarilor si dotarilor existente si lipsirea locuitorilor de beneficiul celui mai mare parc al Sectorului pentru o perioada de minim 2 ani, in loc sa reabiliteze alte spatii verzi degradate sau sa identifice alte amplasamente pentru un parc, cu atat mai mult cu cat in acest Sector indicele de spatiu verde per capita, calculat in baza Cadastrului verde, este de 16,76 mp/locuitor, sub media Capitalei”, noteaza inspectorii Curtii de Conturi in raportul privind performanta utilizarii fondurilor bugetului local pentru amenajari peisagistice si intretinere spatii verzi la nivelul Municipiului Bucuresti, in perioada 2007 – 2014.

mai mult la :  www.hotnews.ro

Lasă un răspuns