Prima ediţie a Târgului de Iniţiative Cetăţeneşti, un nou pas înspre coagularea societăţii civile (Video)

0
59

Târgul de Iniţiative Cetăţeneşti, organizat de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) în Capitală, a reunit sâmbătă, sub acelaşi acoperiş, zeci de cetăţeni inimoşi care-şi doresc transformarea Bucureştiului într-un „oraş pentru oameni”.

10523356_406297819518540_5434587242468118428_n

„Iniţiativa Favorit” – este un grup de iniţiativă cetăţenească, format din oameni obişnuiţi din cartierul Drumul Taberei – zona Favorit, care îşi doreşte îmbunatăţirea traiului din această zonă. De 4 ani militează pentru salvarea cinematografului Favorit, prin transformarea acestuia într-un centru cultural comunitar. Grup înfiinţat prin programul de organizare comunitară derulat de Centrul de Resurse pentru participare publică.

„Grupul de Iniţiativă Callatis – Drumul Taberei” – Oameni obişnuiţi care fac lucrurile să se întâmple. Implicaţi, nu resemnaţi! Este un grup informal de cetăţeni întruniţi pentru a colecta problemele prioritare ale locuitorilor zonei în care acţionează şi de a face demersuri pe lângă autorităţile publice locale pentru ca acestea să fie soluţionate. Grup înfiinţat prin programul de organizare comunitară derulat de Centrul de Resurse pentru participare publică.

Participanţii, oameni de absolut toate vârstele, de la foarte tineri până la persoane la vârsta senectuţii, sunt membri ai unor grupuri de iniţiativă şi organizaţii, uniţi de un numitor comun, şi anume dorinţa de a trăi într-un oraş civilizat, verde, prietenos, în care legea să fie respectată iar autorităţile să ţină cont de cetăţeni.

În marea lor majoritate, grupurile reunite sâmbătă la evenimentul organizat de CeRe (www.ce-re.ro) s-au confruntat de-a lungul timpului cu probleme de urbanism şi de mediu. Concret, cetăţenii veniţi la Târgul de Iniţiative Cetăţeneşti sunt persoane care au reacţionat faţă de defrişarea şi betonarea parcurilor, de ridicarea unor construcţii ilegale la doi paşi de geamurile lor, adesea pe spaţiul verde unde se joacă copii, faţă de sluţirea oraşului prin clădiri ridicate cu ignorarea tururor normelor de urbanism, faţă de infrastructura proastă care transformă traficul într-un coşmar etc.

 

 

Prima ediţie a Târgului de Iniţiative Cetăţeneşti, un nou pas însp

Lasă un răspuns