Prietene la cataramă: tanti Ioana şi porumbiţa Bubulina din Drumul Taberei

0
270

Sunt de nedespărţit! Ioana Tudorache, o pensionară cumsecade din cartierul bucureştean Drumul Taberei, iese la plimbare însoţită de porumbiţa Bubulina. Tanti Ioana a găsit-o la începutul primăverii, când era doar un un pui abandonat, a luat-o acasă şi a îngrijit-o cu dragoste. Porumbiţa a crescut şi stă mereu pe umărul femeii, care o răsfaţă cu biscuiţi fărâmiţaţi.

O prietenie neobişnuită le atrage atenţia trecătorilor grăbiţi de pe strada Braşov din Capitală. Cum mergi de la Mall Plaza către Piaţa Moghioroş, pe a treia băncuţă după trecerea de pietoni peste linia tramvaiului 41, o doamnă distinsă, cu pălărie albă, poposeşte, preţ de un ceas, în fiecare dimineaţă. Pe umărul drept al Ioanei Tudorache stă, negreşit, Bubulina, o porumbiţă neagră cu câteva pene albe.

“Am 70 şi un pic de ani”, se confesează tanti Ioana, în timp ce scoate un şervet alb, pe care-l pune peste ambii genunchi. Apoi mărunţeşte un biscuit, moment în care pasărea îi sare de pe umăr în poală şi începe să ciugulească, aproape aristocratic, bucăţelele pregătite cu grijă. După “aperitiv”, tanti Ioana îi oferă Bubulinei felul preferat: boabe de grâu.

http://www.click.ro/news/national/prietene-la-catarama-tanti-ioana-si-porumbita-bubulina

Lasă un răspuns