Povestea lui Ștefan, copilul dispărut în parcul Dumul Taberei. Statul român l-a furat de lângă mama lui

0
148

Avea 2 ani și a dispărut în 2004, din zona Piața Moghioroș (București) • Găsit câteva zile mai târziu, Ștefan a fost internat într-un centru, ca Persoană cu Identitate Necunoscută • Copilul a primit alt nume și a fost dat spre adopție, fără știrea și fără acordul mamei.

Cazul băiețelui de 2 ani dispărut în zona Moghioroș m-a urmărit multă vreme. Ȋn parcul de acolo merg să se joace toți copiii din Drumul Taberei. Cum e posibil să dispară unul dintre ei ziua, în amiaza mare? Și, mai ales, cum e posibil ca poliția să nu dea de el, ani de zile?

Nume: NĂSTASE
Prenume ȘTEFAN – NICOLAE
Vârsta la data dispariției: 2 ani
Cetățenie: ROMÂNÃ (n.r – exact așa e scris, cu majuscule)
Semnalmente: înălțime 0,80 cm; greutate 12 kg; ochi căprui, păr șaten cu vârtej, ten deschis
Data, locul, ora și împrejurările dispariției: la 20.07.2004 orele 13:00, din zona Piața Moghioroș
Detalii: Era îmbrăcat cu pantaloni lungi culoare albastră, tricou mânecă lungă culoare albastră, pe piept având un desen cu păpușă, iar în picioare teniși culoare albă. Se afla în lucru la Poliția sector 6, SIC – urmăriri.
Aceasta este fișa dispariției pe care în mai 2007 am primit-o de la Poliția Capitalei. Ȋn spațiul rezervat pozei minorului era scris: NU SE DEȚINE FOTOGRAFIE.
Ȋn 2013, în timp ce documentam cazurile pentru emisiunea „Dispăruți fără urmă”, am întrebat, la Poliția sectorului 6, și de Năstase Ștefan. „E rezolvat”, mi s-a spus. „Cum așa?” „Era copilul unei femei care trăia pe stradă. A fost luat de concubin, la cerșit, iar la 31 iulie 2004 acesta a fost ridicat de poliție de pe raza sectorului 4. Iar copilul a fost dus într-un centru.” Acolo, a fost internat drept PIN ( Persoană cu Identitate Necunoscută), deși homless-ul spusese „e copilul uneia, Ioana”. N-a contat.

mai mult la :  www.activenews.ro

Lasă un răspuns