Posibila frauda de 188 milioane de lei la metroul din Drumul Taberei! Ministerul Transporturilor sesizeaza specialistii UE

0
257
La doar cateva ore dupa ce surse din PSD au anuntat ca Lucian Sova demisioneaza, Ministerul Transporturilor a informat ca are motive sa creada ca statul a fost fraudat masiv in urma modului in care s-a construit metroul catre Drumul Taberei.

Mai exact, intr-un comunicat postat pe site-ul propriu, Ministerul Transporturilor informeaza ca, in perioada 22-31 august, si-a trimis Corpul de Control la Metrorex, pentru verificari. Concluziile controlului au fost ingrijoratoare. Mai exact, in comunicatul Transporturilor se arata ca:

„In urma controlului efectuat rezulta indicii cu privire la existenta unor nereguli sau posibile fraude in implementarea proiectului asa cum sunt ele definite in Ordonanta de urgenta nr. 66/2011, privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.

Raportul arata ca valoarea contractului a fost subestimata la lansarea procedurii de achizitie iar in derulare au intervenit majorari substantiale ale valorii acestuia, informatii ce reprezinta indicii de frauda”.

In consecinta, Ministerul Transporturilor sustine ca va sesiza institutiile europene abilitate sa investigheze posibila frauda masiva, de vreme ce proiectul a beneficiat si de finantare nerambursabila.

mai mult la :  www.ziare.com/stiri/metrou/posibila-frauda-de-118-milioane-de-lei-la-metroul-din-drumul-taberei-ministerul-transporturilor-sesizeaza-specialistii-ue-1539215

Lasă un răspuns