(Ponta ca multi alti PSD-ijdi, de mul trebuia sa fie la bulău. El a nenorocit acest proiect) Contractele pentru metroul din Drumul Taberei, verificate de corpul de control al premierului şi cel al ministrului Transporturilor

0
21

Corpul de control al premierului şi cel al ministrului Transporturilor verifică modul în care au fost derulate contractele pentru realizarea metroului Drumul Taberei – Eroilor, precum şi circumstanţele în care Metrorex a ajuns să datoreze constructorilor 188 de milioane de lei, potrivit unui comunicat al Metrorex, citat de Agerpres.

Metrorex trebuie să plătească asocierii Astaldi S.p.a. – FCC Construccion SA, Delta ACM 93 SRL, AB Construct SRL pentru revendicări solicitate în perioada 2011-2015.

Potrivit comunicatului, Metrorex face acum toate demersurile pentru achitarea datoriei de 188 de milioane de lei (aproximativ 40 milioane de euro) stabilite printr-o hotărâre a instanţei în anul 2017, rămasă definitivă şi irevocabilă în mai 2018, fără a afecta activitatea societăţii.

În prezent, Corpul de Control al prim-ministrului verifică modul în care au fost derulate contractele aferente obiectivului de investiţii magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor. Corpul de Control al ministrului Transporturilor analizează circumstanţele care au pus în sarcina Metrorex despăgubirea de 188 milioane de lei”, mai spun oficialii regiei.

Totodată, în comunicat se mai arată că Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a solicitat Consiliului de Administraţie şi conducerii executive a Metrorex organizarea unei licitaţii pentru închirierea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou, conform procedurilor legale la expirarea perioadei pentru care a fost încheiat contractul cu Sindomet Servcom SRL.

În acest sens, Metrorex a notificat Sindomet Servcom SRL că acest contract va înceta de drept în septembrie 2018. În continuare, Metrorex va respecta procedurile legale pentru închirierea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/contractele-pentru-metroul-din-drumul-taberei-verificate-de-corpul-de-control-al-premierului-si-cel-al-ministrului-transporturilor-984837

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns