Peripeţii la metroul din Drumul Taberei: Metrorex a scos din nou la licitaţie automatizarea traficului, la un preţ mai mic

0
439

Ghinioanele se ţin lanţ de metroul din Drumul Taberei. După eşecul cu achiziţia trenurilor noi, Metrorex a anulat şi licitaţia pentru sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului lansată în martie, pentru a lansa alta în luna mai, la un preţ cu 22 de milioane de lei mai mic. Vezi cum explică situaţia şeful companiei de metrou.

Metrorex a lansat pe 17 martie licitaţia pentru sistemul de siguranţă şi automatizarea traficului pe primul tronson al Magistralei 5, cu o valoare estimată de 143,74 milioane de lei. Procedura, care prevedea inclusiv echiparea de trenuri Bombardier de pe alte magistrale, a fost însă anulată o lună mai târziu.

Motivul? Pentru a evita contestaţiile şi eventualele avantaje pe care le-ar fi avut producătorul trenurilor Bombardier, Metrorex a modificat documentaţia de atribuire. Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) a respins însă măsurile de remediere, pe motiv că modificările erau substanţiale, rezultă din informaţiile Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

„Anunţul de participare nr. 173872 referitor la procedura de achiziţie având ca obiect „Sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului inclusiv echipamentul de siguranţă îmbarcat pe tren şi sistemul de informare dinamică (inclusiv sonorizare) – Magistrala 5. Drumul Taberei – Pantelimon. Secţiunea Râul Doamnei-Eroilor (PS Opera), inclusiv Staţia şi Depoul Valea Ialomiţei” a fost publicat în SEAP la data de 17.03.2017.

Lasă un răspuns