Parcul Moghioroș și plimbarea resemnării

0
277

Sâmbătă, ora 14.07. În fața parcului Moghioroș, la intrarea dinspre piață sunt strânși vreo 40-50 de oameni. Nu îți dai seama dacă stau în stația de autobuz de lângă sau vor să intre în parc. La un moment dat, Regele Ionescu (așa are id-ul de facebook, așa vă zic și eu vouă) ne invită să ne unim într-un grup compact. În peisaj apare și Ștefan Florescu, fostul candidat la primăria secorului 6 împotriva lui Rareș Mănescu. Ne spun (pe rând) care este traseul și scopul plimbării.

timthumb.php

Remarc că grupul este format în mare parte din persoane de vârsta a treia. Prea puțini tineri. Cei prezenți sunt cu copiii, probabil că au venit în principal pentru ei. Oricum până la final nu cred că am fost mai mult de 70 de persoane.

Prima idee a fost aceea de a intra în parcul Moghioroș. Evident că paznicii nu au fost de acord și s-a renunțat. Am pornit plimbarea pe traseul prestabilit. Ne-am înghesuit cu toții pe micuța aleea dintre gardul parcului și cel pus pentru a delimita lucrările la metrou. Când am ajuns în dreptul serelor ne-am oprit și ne-am minunat. Lumea a început să strige ”Vrem parcul înapoiǃ”. Nici lucrătorii de la metrou nu au scăpat neboscorodiți.

 

mai mult la :  http://zecelucruri.ro/parcul-moghioros-si-plimbarea-resemnarii/

Lasă un răspuns