O sculptură reprezentând chipul lui Adrian Păunescu, dezvelită la o școală din Drumul Taberei

0
127

O sculptură realizată de artistul plastic Sorin Ienulescu, reprezentând chipul lui Adrian Păunescu, a fost dezvelită, vineri, în curtea unei școli din Drumul Taberei (Aleea Valea Prahovei 1 ) ce poartă numele poetului.

Cristian Neagu, președintele Asociației Scriitorilor Academus din București, a declarat că a venit cu ideea realizării acestei sculpturi, fiind un discipol al lui Păunescu.

La rândul său, Ion Pîrvu, directorul Școlii gimnaziale ”Adrian Păunescu”, a menționat că a preluat ideea și i-a propus lui Ienulescu realizarea sculpturii, iar acesta a acceptat. El a precizat că pentru soclu s-au folosit fonduri din sponsorizări.

„Valoarea poetului Păunescu este incontestabilă. (…) Va rămâne în istoria țării ca un iubitor de frumos, de artă și un mare patriot”, a afirmat Pîrvu.

Sorin Ienulescu a recunoscut că a fost un proiect extraordinar, dar greu. „O provocare, ca plastician mi s-a părut extraordinar, greu, aș putea spune, pentru că atunci când vorbim despre o personalitate atât de complexă și versatilă îți trebuie puțină nebunie să crezi că l-ai putea realiza. (…) Cheltuielile privind sculptura le-am suportat eu. (…) Este un material specific pentru exterior, patinat”, a explicat artistul plastic.

Prințul Șerban Dimitrie Sturdza a afirmat că, prin dezvelirea acestei sculpturi, poezia lui Păunescu este adusă mai aproape de elevi, învățători și profesori.

„Amplasarea acesteia în curtea școlii ne amintește că despre artiștii plecați se vorbește mereu la prezent, căci opera lor dăinuie. Adrian Păunescu, acest poet uriaș, cu un talent și o sensibilitate nemărginită și totodată mare patriot, s-a născut în 1943, în județul Bălți, în Basarabia. Oltenia l-a adoptat, însă atât prin condeiul său, cât și prin pozițiile sale a militat neîncetat pentru recuperarea sfintei noastre Basarabii pierdute”, a spus Sturdza.

mai mult la :  www.agerpres.ro

Lasă un răspuns