O fostă glorie a cinematografiei româneşti a ajuns în ruină. Cum va fi modernizat cinematograful Favorit

0
72

Cinematograful Favorit din Drumul Taberei, o fostă glorie a cinematografiei româneşti, a ajuns în prezent în ruină. Din clădirea cu scaune de pluş şi mii de vizitatori a rămas acum doar un schelete de imobil, cu geamuri sparte, plin de gunoaie şi mirosuri pestilenţiale încât a fost părăsit şi de oamenii străzii care obişnuiau să se adăpostească aici. Cel puţin trei primari din Sectorul 6 au promis că vor reda clădirii strălucirea de altădată însă, până acum, proiectele au rămas doar pe hârtie. Ultimele planuri ale administraţiei locale prevăd modernizarea fostului cinema şi transformarea lui în mall cultural, proiect ce se află deocamdată în faza de desemnare a constructorului.

Cinematograful Favorit a fost folosit de ultimii trei primari ai Sectorului 6 (n.r. – Cristian Poteraş PDL, Rareş Mănescu PNL şi Gabriel Mutu PSD), indiferent de culoarea lor politică, drept subiect de campanie electorală şi nu numai, ori de câte ori au vrut să atragă atenţia locuitorilor cartierului din Drumul Taberei.

După mai mulţi ani în care clădirea a fost lăsată în paragină pe motiv că nu se afla în administrarea Consiliului Local Sector 6, anterior fiind în subordinea RADEF România, şi când a trecut la primărie nu a avut o soartă mai bună.

Acum, în locul clădirii cu scaune de pluş şi mii de vizitatori a rămas un imobil infect, cu toate geamurile sparte, unde se depozitează necontrolat deşeuri, emanând un miros greoi în zonă.

46662noul-cinema-favorit-1

Lasă un răspuns