Nouă amânare la metroul din Drumul Taberei

0
80

Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei (Râul Doamnei – Eroilor) va fi finalizată abia la sfârşitul primului semestru al anului viitor, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Termenul este astfel devansat cu mai bine de jumătate de an faţă de ultima estimare anunţată de autorităţi.

Lucrările la Magistrala 5 au început în 2011, primul termen de finalizare a lucrărilor fiind 2014. Termenul a fost amânat de mai multe ori, în luna noiembrie 2016 autorităţile susţinând că lucrările vor fi terminat la finalul anului 2017.

”Termenul realist, pe care domnul director îl ştie şi ştie cum lucrăm, este finalul semestrului unu 2018”, a afirmat Răzvan Cuc vineri, întrebat când va fi funcţional tronsonul Râul Doamnei-Eroilor.

Cuc spune că a fost totodată scoasă la licitaţie achiziţionarea sistemului de siguranţă-automatizare pentru Magistrala 5.

Ministrul Transporturilor a participat vineri la inaugurarea staţiilor de metrou Laminorului şi Străuleşti, din cadrul Magistralei 4, relatează News.ro.

În momentul de faţă se lucrează pe Magistrala 5 şi în zona Orizont sunt finalizate lucrările, în zona Favorit, Drumul Taberei 34 – în lunile iunie-iulie ale acestui an”, a declarat, la rândul său, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, prezent la eveniment.

Metrorex, compania de stat care administrează reţeaua de metrou din Capitală, a lansat luna aceasta licitaţia pentru sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului pe Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei (Râul Doamnei- Eroilor), valoarea estimată a contractului fiind de 143,75 milioane lei (31,6 milioane euro), fără TVA.

mai mult la :   www.digi24.ro

Lasă un răspuns