Nou protest în Drumul Taberei: „Deschide parcul, Mănescu!”

0
131

Sâmbătă, la ora 10.30, în faţa parcului Drumul Taberei s-au adunat aproximativ 50 de persoane în pelerine de ploaie şi cu umbrele. Bunici, părinţi, copii – cu toții, locuitori ai cartierului Drumul Taberei – au participat la un marş de protest faţă de Primăria Sectorului 6, pe care o acuză că le-a închis parcul.

Solicitările protestatarilor sunt: „deschiderea imediată a parcului, demolarea serelor exotice şi înlocuirea lor cu spaţii verzi, demolarea Magic Palace-ului, plantarea de arbori în parc pentru compensarea celor 162 de arbori defrișati, îndepărtarea rocilor amplasate pe marginea lacului din parc și refacerea spatiului verde distrus prin amplasarea lor, dotarea parcului cu mai multe bănci și desființarea gardului de metal și beton care încojoară parcul, dar şi punerea la dispoziție a întregii documentații privind reamenjarea Parcului Drumul Taberei”, a declarat unul dintre organizatorii protestului, Christian Ionescu.

„Vrem parcul înapoi”

Protestatarii au scandat: „Vrem parcul înapoi”, „Mănescu vinovat”, ” Deschide parcul, Mănescu”, „Azi, în ţarc, mâine, în parc”, „Fără fiare şi betoane”, „Deschideţi parcul că spargem gardul”, în timpul marşului care a durat aproximativ o oră.  Oamenii au avut vuvuzele, fluiere şi pancarte cu mesaje prin care au cerut deschiderea parcului.

Părinţii cu copiii de mână s-au declarat dezamăgiţi de spaţiile de joacă insuficiente, după ce li s-a promis că vor fi amenajate locuri de joacă pe categorii de vârstă.

 

 

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/protest-in-drumul-taberei—vrem-parcul-inapoi–372873

Lasă un răspuns