NewMoney.ro : Berea Drumul Taberei, din nou pe piaţă. Cine este antreprenorul care a lansat mărci de bere cu nume de cartiere

0
167
Sunt deja mai bine de opt ani de când berea românească tot adaugă noi gusturi. Era doar o chestiune de timp să apară şi brandurile artizanale cu aro­­me şi nostalgii de cartier.

Pe Calea Dorobanţilor din Capitală, o mică prăvălie, situată la câteva zeci de metri de clădirea Academiei de Studii Economice, adună la vânzare peste o sută de mărci de bere artizanală. Des­chis de puţin timp, magazinul găz­duieşte principalii producători locali de bere craft, adică o comunitate care numără aproape 30 de microberării. „Sprijinim această comunitate de pro­ducători de bere artizanală în ideea de a oferi o alternativă la ceea ce este promovat acum pe piaţă“, spune Adina Mugescu, cofondator al The Beer Institute. O pră­vălie căreia îi trec pragul muşterii cu venituri uşor peste medie. Majoritatea hipsteri, care vor să iasă din tipare şi atunci când este vorba de o simplă bere.
„Voiam o bere specială pentru noi, pentru cei care am crescut pe lângă centrala de apă și ne-am bătut cu cornetele în spatele blocului“, explică Dura. Și cum ambalajul contează, Dura și Rusănescu au început căutările pentru a realiza gra­fica etichetei pentru berea lor. Aici s-au folosit de cunoștințele lui Doru Rusă­nescu și au ajuns la Tea Tomescu, cea care a creat brandingurile cartierelor bucu­reștene într-o campanie derulată de Banca Transilvania.

Citeşte continuarea pe newmoney.ro

Lasă un răspuns