(n.r. Tic-tac, tic-tac ! A început sa se auda zanganitul de catușe la P6) Investiție enormă în parcul Moghiroș, spre nemulțumirea cetățenilor care nu au fost consultați

0
301

Investiție enormă în parcul Moghiroș care fusese închi doi ani, spre nemulțumirea cetățenilor care nu au fost consultați.

Parcul Moghioroş din Capitală continuă să înghită bani publici – s-au cheltuit 14 milioane de euro, dar autorităţile nu vor să se oprească

Nu mai puțin de 14 milioane de euro, aceasta este suma fabuloasă cheltuită cu parcul Moghioroș, unul care a stat închis doi ani pentru reamenajare. Recent, Primăria Sectorului 6 a decis că mai trebuie să aloce 3 milioane de euro astfel că totalul sumei alocate a ajuns la 17 milioane de euro, spre nemulțumirea localnicilor, care se tem că rămân iar fără parc, informează B1TV.

 Oamenii spun că oricum în zonă s-au făcut multe lucrări inutile, fără ca cetățenii să fie consultați de primărie. Neregulile la amenajarea parcului Moghioroș au fost semnalate și de Curtea de Conturi în cel mai recent raport al sau.
Cu două săptămâni înainte de Anul Nou, Consiliul Local al Sectorului 6 a decis suplimentarea cu 3 milioane de euro a bugetului alocat pentru reamenajarea Parcului Drumul Taberei. Astfel, cel mai mare buget alocat în România pentru un parc a ajuns la 17 milioane de euro.
“Decizia Sectorului 6 al Municipiului București de a face o nouă investiţie în Parcul Drumul Taberei prin distrugerea totală a amenajărilor şi dotărilor existente nu a respectat principiile economicității și eficienței în condițiile în care prin aceste lucrări nu a fost amenajat un spațiu verde nou sau unul degradat, investițiile anterioare de peste 3.000 de lei fiind distruse în totalitate”, se arată în raportul curții de conturi.
Inspectorii mai precizează că spațiul verde a fost defrișat astfel încât să facă loc unor instalații inutile și scumpe, în condițiile în care acolo exista vegetație de ani de zile, pentru care fuseseră cheltuiți mulți bani.
Parcul Drumul Taberei e singurul parc amenajat cu fonduri europene care a beneficiat de cea mai scumpă investiție în spații verzi 75 de milioane de lei investiție care nu se justifică având în vedere că în acest moment există 100 de arbori uscați aparent fără niciun motiv probabil victime ale lucrarilor de modernizare.
Investiția record din parcul Moghioroș nu a schimbat fața locaţiei susţin bucureştenii, care sunt mulţumiți doar în privinţa unui singur aspect – parcul nu mai e închis, aşa cum s-a întâmplat 2 ani.
“Daca ar fi să aleg, nu aș alege amenajarea unui parc în locul altor urgențe care sunt de natură socială”, a spus un localnic.
“Sunt puține locuri de joacă și mi-a displăcut faptul că a fost desființat lacul în ideea că se va face un pom de iarna și nu s-a amenajat absolut nimic”,  a mai spus un localnic nemulțumit.

Lasă un răspuns