Mircea Kivu: L-am cunoscut pe Fidel Castro în Drumul Taberei

0
85

Asa l-am cunoscut pe Fidel Castro.

In 1973, stateam in Drumul Taberei. S-a aflat ca a doua zi, Tovarasul, impreuna cu prietenul sau Fidel, va vizita complexul alimentar din cartier (cel de la statia Drumul Taberei 34). Cu o zi inainte, magazinul se inchisese „pentru inventar” iar inauntru se puteau vedea, prin vitrine, lucruri nemaintalnite decat in „shopuri”: sunci afumate, roti de cascaval, borcane cu Ness, salamuri de Sibiu…

Oamenii s-a strans puhoi inca de dimineata, in speranta ca, dupa vizita, se vor putea calca in picioare pentru a apuca o bucatica din minunatiile dinauntru. A venit delegatia, cu Fidel impunator, in uniforma militara, incantat de interesul de care se bucura. Au intrat, probabil ca Tovarasul i-a explicat ce bine traieste poporul muncitor.

Spre dazamagirea generala, dupa ca au plecat, usile magazinului s-au inchis la loc, pe usa a reaparut placuta cu „inventar”. Spre seara, cand s-a redeschis, nu mai ramasesera dacat clasicele „beignete” de creveti vietnameze, borcanele cu castraveti murati si „takimuri” de pui, gata imputite.
Cam asta e ce pot sa va povestesc despre raposatul. RIP.

fidel-castro-y-el-presidente-de-rumania-nicolae-ceausescu-1973

P.S. Este posibil sa ma insel asupra anului. Nu si asupra dictatorilor.

Mircea Kivu

Lasă un răspuns