Ministrul Transporturilor: Traficul de suprafață în Drumul Taberei va fi reluat în mare parte până la sfârșitul lunii decembrie

0
170

Traficul de suprafață în cartierul Drumul Taberei va fi reluat în mare parte până la sfârșitul lunii decembrie, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, la sfârșitul vizitei sale pe șantierul magistralei de metrou M4 Parc Bazilescu – Depoul Străulești.

„Partea bună este că în momentul acesta se pot continua lucrările (la magistrala 5 de metrou — n. r.) și se lucrează subteran, fără să mai încurcăm foarte mult traficul la suprafață. Traficul la suprafață va fi reluat și el în mare parte la sfârșitul anului — asta este vestea bună—, deci în sfârșit acel cartier va fi deblocat după eliberarea celor șase stații din nouă”, a afirmat șeful de la Transporturi.

imageResize

La rândul său, directorul de investiții al Metrorex, Cătălin Homor, a menționat că lucrările la metroul din Drumul Taberei evoluează într-un ritm acceptabil.

„Programul pe care noi l-am stabilit este că la sfârșitul anului viitor să putem pune în funcțiune acea secțiune de magistrală. Întârzierile sunt de un an și jumătate — un an și șapte luni. Îmi cer scuze pentru disconfortul creat, dar acesta este impactul unui proiect major. Nu putem inventa o tehnologie prin care să nu perturbăm zona. Asta este o tehnologie care se folosește în toată lumea”, a explicat el.

În ceea ce privește trenurile care vor circula pe magistrala M5, Cătălin Homor a precizat că, în cazul în care nu vor exista rame noi, se ia în calcul utilizarea flotei existente.

„Nu s-a modificat nimic în ceea ce privește licitația celor 51 de trenuri. Acum este suspendat, așteptăm noi elemente care să ducă această licitație într-o direcție sau alta. În situația în care se va întâmpla — și sigur se va întâmpla — să punem în funcțiune magistrala fără a primi aceste rame noi de metrou, vom utiliza din flota existentă. Deocamdată, nu am decis la nivel de Metrorex ce tip de tren va circula din flota existentă”, a precizat Homor.

http://www.agerpres.ro/economie/2015/11/24/ministrul-transporturilor-traficul-de-suprafata-in-drumul-taberei-va-fi-reluat-in-mare-parte-pana-la-sfarsitul-lunii-decembrie-17-43-15

Lasă un răspuns