MINCIUNI PSD-iste. Lies of PSD . Mensonges du PSD…

0
307

Se lucrează intens la „Magistrala Speranței”. În primăvara anului viitor ar putea fi puse în mișcare primele trenuri.

La mai bine de 7 ani de la startul lucrărilor, magistrala de metrou Drumul Taberei e încă departe să-și deschidă ușile pentru călători. Asta chiar dacă, în subteran, se lucrează la foc continuu și în multe stații totul pare gata de inaugurare. Deși lucrările sunt avansate, aparatura pentru siguranța călătorilor nu poate fi cumpărată curând. Instanța va decide dacă firma care a făcut contestație are sau nu dreptate.

În ultimele luni s-a lucrat din greu în subteran, însă cu toate acestea metroul nu va ajunge în Drumul Taberei nici în acest an.

La stația Favorit mai urmează să fie montate doar șinele. În rest, lucrările sunt aproape gata și cam așa arată 6 din cele 10 stații câte are magistrala 5. Însă chiar dacă lucrările vor fi finalizate în totalitate, nu vom circula prea curând cu metroul din Drumul Taberei.

Asta pentru că licitația pentru sistemul de automatizare și siguranța traficului nu a fost lansată, din cauza unei contestații care se află pe rolul Tribunalului București. Magistrații vor lua în discuție dosarul abia la sfârșitul acestei luni.

Implementarea sistemului ar putea dura cel puțin 9 luni, din momentul în care se semnează contractul. Cu toate acestea, specialiștii Metrorex speră ca lucrările să se desfășoare ceva mai repede, iar în primăvara anului viitor să fie puse în mișcare primele trenuri. Până când vor fi cumpărate unele noi, pe magistrala 5 vor circula 10 trenuri bombardier cumpărate de Metrorex la mijlocul anilor 2000.

Metroul din Drumul Taberei va avea 10 stații și a costat peste 3 miliarde de lei. Săptămâna trecută compania Metrorex a avut, pentru câteva zile, conturile blocate din cauza unor datorii pentru magistrala 5. Cele 15 milioane de lei au fost plătite iar lucrările nu au fost afectate.

Lasă un răspuns