Militariul şi Drumul Taberei, „răvăşite” de CHILIENI în anii ’70: li s-au dat locuinţe gratuit şi locuri de muncă. Cum a salvat Ceauşescu de la închisoare sau moarte mii de străini: „El personal l-a rugat pe Pinochet să le dea drumul”

0
123

La „Neatza cu Răzvan şi Dani”, Cătălin Oprişan, redactor – şef la a1.ro, a amintit de chilienii aduşi de Nicolae Ceauşescu în cartierele Militari şi Drumul Taberei, un subiect despre care astăzi se ştiu prea puţine. Iată adevărata poveste din spatele refugiaţilor străini în cele două cartiere bucureştene

După lovitura de stat condusă de Augusto Pinochet în 1973, România a acceptat să primească câteva mii de refugiaţi din Chile. Comunitatea chiliană s-a integrat rapid, s-a simţit ca acasă. Românii şi chilienii au muncit şi au petrecut împreună şi chiar au format familii mixte.

PRIIMII CHILIENI AJUNŞI ÎN ROMÂNIA: 

Chilienii au început să fie primiţi de la începutul anului 1974. Până pe 30 mai, sosiseră deja primii refugiaţi. Într-o notă informativă se arăta că din cele 766 de persoane care au primit aprobare de stabilire în România, au fost primite 169. Dintre care 12 chilieni deja fuseseră încadraţi în muncă, iar 16 aşteptau formularele de angajare.

Refugiaţii au fost cazaţi în blocuri separate, în cartierele Drumul Taberei şi Militari. Blocurile erau noi, iar apartamentele, confort ÎI – de 37 şi 43 de metri pătraţi –, mobilate cu toate cele necesare. La parterul blocurilor se găsea un punct sanitar şi unul de documentare, echipat cu materiale despre România în limba spaniolă. Să înţeleagă bine unde au ajuns.

mai mult la :   a1.ro/premium/militariul-si-drumul-taberei-ravasite-de-chilieni-in-anii-70-li-sau-dat-locuinte-gratuit-si-locuri-de-munca-cum-a-salvat-ceausescu-de-la-inchisoare-sau-moarte-mii-de-straini-el-personal-la-rugat-pe-pinochet-sa-le-dea-drumul-id780328.html

Lasă un răspuns